Πέμπτη 6 Μαΐου 2021
x

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΟΛΜΕ: ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Για τα θέματα που απασχολούν σήμερα την εκπαιδευτική διαδικασία συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ με την ΟΛΜΕ.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με το ΔΣ της ΟΛΜΕ, για τα θέματα που απασχολούν σήμερα την εκπαιδευτική διαδικασία.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η υπεύθυνη Παιδείας της Κ.Ο. Χαρά Κεφαλίδου και ο γραμματέας του Τομέα Νίκος Τσούλιας.

Η κυρία Γεννηματά δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης ότι ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση απέτυχε να εξασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και με τις επιλογές της διεύρυνε το μαθησιακό χάσμα και τις εκπαιδευτικές ανισότητες καθώς ακολούθησε μια πολιτική αντιμεταρρυθμίσεων με αλοζονεία και αυταρχισμό. «Δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας από την μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών αλλά και των οικογενειών των μαθητών», ανέφερε και διατύπωσε 4 προτάσεις:

- Είναι αναγκαίο μετά το Πάσχα ν' ανοίξουν με ασφάλεια και χωρίς συνωστισμό στις τάξεις όλα τα σχολεία.

- Να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, αλλά να περιληφθεί σ' αυτόν και το σύνολο των εργαζομένων στα σχολεία (και οι καθαρίστριες).

- Πέραν των self tests για εκπαιδευτικούς - μαθητές είναι αναγκαίο ο ΕΟΔΥ να προχωρήσει σε δειγματοληπτικά και περιοδικά rapid tests.

- Το κράτος δεν επιτρέπεται να μεταφέρει όλη την ευθύνη του στους πολίτες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ