Skip to main content

Γεννηματά: Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι «πείραμα» του Κλεισθένη

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας υποδέχθηκε στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και της χάρισε ένα φουλάρι με το σήμα του δήμου.

Την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά υποδέχθηκε στο γραφείο του στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Έχοντας δίπλα του σύσσωμη τη διοίκηση του δήμου, ο κ. Ζέρβας δώρισε στην κ. Γεννηματά κατά την είσοδό της στο γραφείο ένα φουλάρι με το σήμα, όπως συνηθίζει, του δήμου.

Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ως «πείραμα» του Κλεισθένη καθώς «το αποτέλεσμα διαμόρφωσε τέτοιες συνθήκες που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα λειτουργήσουν στην πράξη».

Μιλώντας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση η ίδια καταφέρθηκε κατά της απλής αναλογικής τονίζοντας πως είναι ένας νόμος που «θα οδηγήσει σε αδιέξοδα, σε δύσκολες συνεργασίες, πολλές φορές και σε συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, σε μειοψηφίες που καθορίζουν τις εξελίξεις, με πιθανά τοπικά συμφέροντα». «Είναι ένας νόμος απολύτως καταστροφικός» σημείωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα έβαλε κατά της νέας κυβέρνησης υπογραμμίζοντας πως «βιάστηκε το καλοκαίρι με διαδικασίες επείγοντος να φέρει ρυθμίσεις που όχι μόνο δεν διορθώνουν αλλά δημιουργούν και άλλες στρεβλώσεις». Αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε ότι χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη Βόρεια Ελλάδα και τα Μακεδονικά προϊόντα.

Από την πλευρά του ο κ. Ζέρβας, αφού ευχαρίστησε την κυρία Γεννηματά για την επίσκεψη, χαρακτήρισε το ΚΙΝΑΛ μια πολιτική δύναμη με υπεύθυνο ανθρώπινο δυναμικό και υπεύθυνα στελέχη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συμπληρώνοντας, δε, πως πρόκειται για την «παράταξη με τις μεγαλύτερες θεσμικές αλλαγές». Απαντώντας μάλιστα σε δηλώσεις της κυρίας Γεννηματά η οποία τον κάλεσε να διαπαιδαγωγήσει τους δημότες αναφορικά με την κλιματική αλλαγή και να φέρει ριζοσπαστικές ρυθμίσεις για την επίλυση του προβλήματος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε: «Έφτασε η ώρα να μην περιγράφουμε άλλο αλλά να λύνουμε τα προβλήματα».

Στη συνάντηση από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Γιώργος Αρβανιτίδης και Νάντια Γιαννακοπούλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης και ο γραμματέας επικοινωνίας, Κυριάκος Κυριάκος.