Skip to main content

Γεννηματά: Ο κ. Κοτζιάς ενεπλάκη σε χρηματισμό για τις Πρέσπες;

εν φοβόμαστε, δεν εκφοβιζόμαστε εκβιαζόμαστε και δεν θα σπιλωθούμε, υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή.

Ερώτημα για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά κατέθεσε η Φώφη Γεννηματά κάνοντας "γέφυρα" στη Βουλή μεταξύ της συζήτησης άρσης της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου και της επερώτησης προς τον πρώην ΥΠΕΞ για τον διαγωνισμό διαβατηρίων και την εταιρία του Σόρος.

"Πείτε μας: είναι ο κ. Καμμένος συκοφάντης; Ή ο Κοτζιάς ενεπλάκη σε χρηματισμό για τις Πρέσπες;", διερωτήθηκε χαρακτηριστικά στην Ολομέλεια η Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με το capital.gr, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως "αυτή κρύβεται και κρύβει και τους υπουργούς της πίσω από το άρθρο 86".

"Εμείς είμαστε από άλλο υλικό, δεν είμαστε διάτρητοι", τόνισε. "Είμαστε διάφανοι και καθαροί. Έχουμε κάνει σημαία την κάθαρση. Δεν φοβόμαστε, δεν εκφοβιζόμαστε εκβιαζόμαστε και δεν θα σπιλωθούμε. Όπως το βρώμικο ‘89 έτσι και τώρα, εμείς θα είμαστε η έκπληξη αυτών των εκλογών ό,τι και να κάνετε" είπε.

Για την άρση της ασυλίας του Α. Λοβέρδου η κ. Γεννηματά είπε προς την κυβέρνηση: "Σας παραδίδουμε στην χλεύη της ιστορίας εσάς και τους ανώνυμους και τους επώνυμους μάρτυρες. Οι κατηγορίες είναι χάρτινες".

Όπως και ο κ. Βενιζέλος και Λοβέρδος νωρίτερα, η Πρόεδρος της ΔΗΣΥ μίλησε για την υποκριτική στάση του Συριζα που "καλύπτει" πίσω από την ασυλία τους δικούς του υπουργούς.

"Κράτα με, που λέει κι ο Ζήκος να καλυφθώ πίσω από την ασυλία. Εμείς λέμε όλα στο φως. Διαφάνεια και νομιμότητα για πάντα και παντού. Ο κ. Λοβέρδος έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις, ο κ. Λοβέρδος, θα καταρρίψει όλα τα σχέδια. Εσείς κρύβεστε. Και μάλιστα με την επίκληση του άρθρου 86. Εσείς κρύβεστε για να προστατέψετε τους υπουργούς. Είναι ο κ. Καμμένος συκοφάντης; Ή ο Κοτζιάς ενεπλάκη σε χρηματισμό για τις Πρέσπες; Υπέκλεψε παρανόμως ο κ. Πολάκης συνομιλία με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος; Απαντήστε ευθέως και αφήστε την υποκρισία. Και δεν φαντάζομαι να μας πείτε πως αυτές οι πράξεις απορρέουν από την υπουργική τους ιδιότητα".