Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΤΙΜΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε το αίτημα διεξαγωγής του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, με βασικό ζητούμενο τη χάραξη «εθνικής γραμμής».

Για υποτίμηση της τουρκικής απειλής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση του κόμματος στον Πύργο Ηλείας.

«Είναι φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει υποτιμήσει την τουρκική απειλή. Επιχειρεί να την υποβαθμίσει, ενώ είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για τη χώρα» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών.

Και συνέχισε: «Τούρκικο πλοίο σεργιανίζει στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα και η Κυβέρνηση της ΝΔ αφήνει αναπάντητες τις περί Ιμίων απαράδεκτες δηλώσεις Ερντογάν. Ακόμα και οι αρμόδιοι Υπουργοί της Κυβέρνησης είναι σε διαφορετική γραμμή μεταξύ τους».

Επανέλαβε δε, το αίτημα διεξαγωγής του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, με βασικό ζητούμενο τη χάραξη «εθνικής γραμμής».

«Είναι καταστροφικό να μας θεωρούν σύμμαχοι και εταίροι προβλέψιμα δεδομένους. Μόνο η υπερήφανη εθνική πολιτική ενισχύει το ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή» κατέληξε η κα Γεννηματά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ