Skip to main content

Γεννηματά: Προεκλογικά γραμμάτια ξεπληρώνει η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε από το βήμα της Βουλής την κυβέρνηση ότι με το εργασιακό νομοσχέδιο ξεπληρώνει «προεκλογικά γραμμάτια».

«Το περίφημο εργασιακό νομοσχέδιο απλά είναι άλλο ένα παράδειγμα της συντηρητικής πολιτικής της κυβέρνησης», σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής όπου κορυφώνεται σήμερα η σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο ψηφίζεται το βράδυ.

«Απορρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις, ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύει τις συλλογικές συμβάσεις, ενισχύει τους ασύδοτους εργοδότες, εκθεμελιώνει το εργατικό δίκαιο, μας γυρίζει στην εποχή των ατομικών συμβάσεων και αποδυναμώνει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στην αγορά εργασίας στην οποία γίνεται κανόνας η ασυδοσία», υποστήριξε η κ. Γεννηματά.

«Σβήνετε μονοκονδυλιά δίκαια κεκτημένα με αγώνες δεκαετιών», τόνισε. «Πάμε ολοταχώς προς τα πίσω», εκτίμησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ η οποία ξεκινώντας την τοποθέτησή της στη Βουλή άσκησε κριτική στην κυβέρνηση αναφέροντας πως η λέξη μεταρρύθμιση έχει γίνει συνώνυμο της ανασφάλειας.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το εργασιακό νομοσχέδιο ξεπληρώνει «προεκλογικά γραμμάτια».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι αντί η κυβέρνηση να προετοιμάσει την αγορά για την ψηφιακη, ρομποτική εποχή και την τεχνητή νοημοσύνη, ένα αύριο στο οποίο οδηγεί πιο γρήγορα η πανδημία, οδηγεί την αγορά σε μια «πλήρως απορρυθμισμένη εργασία». «Αρρύθμιστη ευελιξία, ό,τι ζητά ο ασύδοτος εργοδότης που οδηγεί και σε αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας», είπε. «Δουλειά με 4ωρα και 8ωρα και διάλειμμα ενδιάμεσα», πρόσθεσε. «Δουλειά και τις Κυριακές», τόνισε.