Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020
x

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τα γεγονότα του Παρισιού, προτείνει τη σύγκληση έκτακτης συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Την σύγκληση έκτακτης συνόδου των κομμάτων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ζήτησε η Φώφη Γεννηματά.

Με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΕΣΚ, Σεργκέι Στάνισεφ, η κ. Γεννηματά αναφέρει πως “ο χρόνος που επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, δεν είναι συμπτωματικός καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να βρει έναν ανθρώπινο τρόπο να αντιμετωπίσει την μεταναστευτική κρίση”.

Και συμπληρώνει: “Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τους συνηγόρους του μίσους, της μισαλλοδοξίας, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του φασισμού να κεφαλαιοποιήσουν αυτή την τραγωδία. Εμείς οι Σοσιαλιστές πρέπει να σταθούμε ενωμένοι, στην πρώτη γραμμή, απέναντι στη ρητορική του φόβου που στοχεύει να σπρώξει τις κοινωνίες μας προς τη συντηρητική Δεξιά. Πρέπει να συντονίσουμε τις δράσεις και τη ρητορική μας και να δούμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις νέες εξελίξεις”.

Για το σκοπό αυτό, προσθέτει: " Προτείνω μια επείγουσα έκτακτη σύνοδο όλων των ηγετών των κομμάτων-μελών του ΕΣΚ στις Βρυξέλλες, ώστε να αναλύσουμε τις συνέπειες της τρομοκρατικής επίθεσης. Πρέπει να συντονίσουμε τις δράσεις και τη ρητορική μας και να δούμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις νέες εξελίξεις".
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ