Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019
x

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής τονίζει, μεταξύ άλλων, πως δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από το ΚΙΝΑΛ ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Να μην αποχωρήσει από το Κίνημα Αλλαγής και να κατέβει με σταυρό στις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου προτρέπει τον Ευάγγελο Βενιζέλο η Φώφη Γεννηματά.

«Είναι καθαρά πολιτικά τα κριτήρια της επιλογής και καθόλου προσωπικά», είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ στο OPEN TV και την Έλλη Στάη, επιμένοντας ότι «είναι μία επιλογή διεύρυνσης και ανανέωσης. Είμαστε νέος φορέας. Έχουμε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ακόμη πως «εάν ήμουν στη θέση του κ. Βενιζέλου θα είχα κατέβει με σταυρό» και πέταξε την ευθύνη της αποχώρησης στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Η επιλογή που έκανε ήταν δική του απόφαση. Δεν θέλουμε να φύγει από το ΚΙΝΑΛ».

Απαντώντας στα περί «ουράς του ΣΥΡΙΖΑ» που πρόσαψε ο κ. Βενιζέλος, η Φ. Γεννηματά είπε: «Έχω μιλήσει πολλές φορές για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ καθώς κυβέρνησε με ισχυρή πλειοψηφία της Καραμανλικής δεξιάς. Κανείς δεν μπορεί να μας προσάψει ότι επιθυμούμε την αυτοδυναμία της ΝΔ». Πρόσθεσε πως «πρέπει να τεθεί ένα τέλος στον λαϊκισμό και στα φασιστοειδή που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια» και πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ακροδεξιάς και γυρολόγων δεν κατάφερε να πάει μπροστά τη χώρα».

Ερωτηθείσα για το εάν στελέχη της προτείνουν μετεκλογικά το ΚΙΝΑΛ να δώσει ψήφο ανοχής στην ΝΔ η Φ. Γεννηματά απάντησε: «Δεν έχει υπάρχει συζήτηση για ψήφο ανοχής. Ωστόσο θα συζητηθεί την ώρα που πρέπει. Το πως θα κυβερνηθεί ο τόπος θα το υποδείξει ο λαός με την ψήφο του. Δεν θα σχηματιστεί κυβέρνηση στα τηλεοπτικά παράθυρα». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «δεν υπάρχει κανένα κόμμα στην Ευρώπη προ των εκλογών που να λέει πως θα κινηθεί την επόμενη μέρα. Τις απαντήσεις θα τις δώσει ο ελληνικός λαός. Από εκεί θα καθορίσουμε τη στάση μας. Είμαστε ένα κόμμα που βάζουμε πάνω απ' όλα την ομαλότητα και την πολιτική σταθερότητα. Δεν είμαστε χθεσινοί και τυχοδιώκτες. Θέλουμε η χώρα να έχει έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο διακυβέρνησης».


Για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ σχολίασε: «Αυτό που ήθελαν οι Έλληνες ήταν να απαλλαγούν από την χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης. Η ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μη αναστρέψιμη. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να συρρικνωθεί. Πρέπει να τελειώνουμε πια με τις απομιμήσεις».

Τέλος απαντώντας για το πού θα πολιτευτεί ο Παύλος Γερουλάνος είπε: «Ο κ. Γερουλάνος δεν θα είναι υποψήφιος στην Α' Αθήνας επειδή δεν το θέλει ο ίδιος αλλά θα είναι στην πρώτη γραμμή της παράταξης ενόψει εκλογών» κατέληξε σχολιάζοντας τη δήλωση του υποψηφίου με το ΚΙΝΑΛ για τον δήμο Αθηναίων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ