Skip to main content

Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις

Η τελευταία πολιτική εντολή του Παπανδρέα ήταν η Ελλάδα επίσημα να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις, είπε η Φώφη Γεννηματά από την Κρήτη.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι στην πρώτη γραμμή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, διαβεβαίωσε η Φώφη Γεννηματά, κατά τη σημερινή της επίσκεψη στα Ανώγεια της Κρήτης.

«Επισκέπτομαι για πρώτη φορά τα Ανώγεια. Τόσες φορές στην Κρήτη, αλλά δυστυχώς δεν είχα καταφέρει να επισκεφτώ αυτόν τον καταπληκτικό τόπο, με το μεγάλο όνομα, με τους αγώνες για την ελευθερία, για τη δημοκρατία», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μπροστά στο Μνημείο Ολοκαυτώματος των Ανωγείων.

Μπροστά σε αυτό το μνημείο, υπογράμμισε, δεν μπορεί παρά το μυαλό όλων μας να πάει σε ώρες μαρτυρικές, στον αγώνα των Ανωγειανών για την ελευθερία και απέναντι στο ναζισμό, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια . Φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν, σε όσους αγωνίστηκαν για να μπορούμε να ζούμε εμείς ελεύθερα.

«Και δεν μπορεί παρά το μυαλό μου να πηγαίνει στο μεγάλο Ανδρέα Παπανδρέου, τον ιδρυτή της παράταξης μας, που ίσως ήταν η τελευταία του πολιτική πράξη ή εντολή του, έτσι ώστε το ελληνικό κράτος επίσημα να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις» είπε η κα Γεννηματά, σημειώνοντας ότι το ΚΙΝΑΛ πορεύεται στον ίδιο δρόμο.