Skip to main content

Γεννηματά: Το θράσος του Αλέξη Τσίπρα είναι απύθμενο

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία, της οποίας «το πολυδιαφημισμένο σχέδιο για τον τόπο είναι ένα θολό τοπίο», όπως είπε.

Με αυστηρή γλώσσα απάντησε η Φώφη Γεννηματά στον Αλέξη Τσίπρα για τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, χθες από την Πάτρα, στο Κίνημα Αλλαγής. Από τη Λαμία, την οποία επισκέφθηκε το πρωί, η κ. Γεννηματά τόνισε: "Αφού υπονόμευσε τη δημοκρατική παράταξη με εξαγορές, με συναλλαγές, με σκευωρίες, τώρα θυμήθηκε να πιάσει στο στόμα του και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Το θράσος είναι πράγματι απύθμενο. Όμως, ο ελληνικός λαός γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι ο μεγάλος χορηγός του κ. Μητσοτάκη και ο υπονομευτής της δημοκρατικής παράταξης έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας, το βαρίδι της Αριστεράς".

Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι "ο κ. Τσίπρας, που αφού συγκυβέρνησε με την ακροδεξιά επί 4,5 χρόνια, αφού συγκυβέρνησε με την καραμανλική συνιστώσα που τον κρατούσε στην εξουσία όλο αυτό το διάστημα, αφού έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να αποκρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή την περίοδο 2004-2009 για την κρίση και τα μνημόνια, τώρα, μπροστά στις εκλογές, θυμήθηκε ότι ο κ. Καραμανλής άφησε έλλειμμα στη χώρα".

Επίσης, εξέφρασε την αισιοδοξία, την ενότητα και την αποφασιστικότητα με την οποία το ΚΙΝΑΛ ζητάει από τον ελληνικό λαό να το εμπιστευθεί. Επανέλαβε ότι μπορεί να επιστρέψει η λογική σε αυτόν τον τόπο, "μετά από τον παραλογισμό που ζήσαμε τα τελευταία 4,5 χρόνια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ακροδεξιάς", με τη χρήσιμη ψήφο για τον ελληνικό λαό, για τα λαϊκά συμφέροντα, την ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής. "Εμείς είμαστε το πολιτικό αντίβαρο στις πολιτικές της Δεξιάς και στη συντήρηση. Είναι όμως και η κρίσιμη ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής για την πολιτική σταθερότητα. Γιατί η αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη δεν αρκεί για να εξασφαλίσει πολιτική σταθερότητα στον τόπο. Θυμίζω μονάχα ότι χρειάζονται 200 βουλευτές για να αλλάξει η απλή αναλογική και να μην υπάρξει ακυβερνησία στον τόπο. Αυτό μπορεί να το επιτύχει μονάχα η καθοριστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής", υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι η χώρα, για να πάει μπροστά, χρειάζεται και μία ισχυρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία, της οποίας "το πολυδιαφημισμένο σχέδιο για τον τόπο είναι ένα θολό τοπίο", όπως είπε. "Αν δεν αλλάξει ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αν δεν αλλάξει ο ρόλος του υπερταμείου της υποταγής, τίποτα δεν θα αλλάξει σε αυτόν τον τόπο. Θα συνεχιστεί το αδιέξοδο, θα συνεχιστούν οι περικοπές και οι θυσίες. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια. Και από παραμύθια χορτάσαμε σε αυτόν τον τόπο", σημείωσε η κ. Γεννηματά.