Skip to main content

Γεννηματά:Να ξεμπερδεύουμε με την fake αριστερά-Δεν είναι λύση η Δεξιά

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, υποστήριξε ότι η παράταξή της θα αποδειχθεί η πολιτική ανατροπή των εκλογών-Επίθεση σε Τσίπρα και Μητσοτάκη

Εκλογές εδώ και τώρα, ζήτησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά από το Ηράκλειο, στη διάρκεια ομιλίας της σε πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «αν ένα πράγμα μπορούν να κάνουν, είναι να ορίσουν ημέρα εκλογών. Τελειώσατε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ». 

Αναφερόμενη στην Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι ο πρωθυπουργός προκάλεσε τρεις ζημιές, στα εθνικά θέματα, στη δημοκρατία και στον κοινοβουλευτισμό, προκαλώντας τον διχασμό.

«Ο κ. Τσίπρας παρέδωσε όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει για την Ελλάδα ο Ανδρέας Παπανδρέου. Το αποτέλεσμα δίχασε τον ελληνικό λαό, ενώ το πλήγμα είναι τεράστιο για την δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Νοικιάζονται βουλευτές και παραχωρούν το δικαίωμα να ψηφίζουν κατά συνείδηση για να περάσουν τα μέτρα του κ. Τσίπρα» είπε η κ. Γεννηματά. «Έχει απαξιωθεί εντελώς το πολιτικό σύστημα και αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί της Δεξιάς. Είχα πει ότι ο κ. Τσίπρας έχει γίνει χορηγός της Δεξιάς και σήμερα λέω ότι έχει γίνει και ο καλύτερος χορηγός της Χρυσής Αυγής. Έχει γίνει βαρίδι για τη δημοκρατία και τη χώρα». 

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, υποστήριξε ότι η παράταξή της θα αποδειχθεί η πολιτική ανατροπή των εκλογών, ενώ επανέλαβε πως το μεγάλο δίλημμα των εκλογών θα είναι «ισχυρό ΚΙΝΑΛ, ή διχασμός και νέες περιπέτειες». Η ίδια τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει να λεηλατηθεί η παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου από τους τυχοδιώκτες του κ. Τσίπρα, ενώ συμπλήρωσε, ότι οι επόμενοι μήνες θα κρίνουν σχεδόν τα πάντα, για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας. «Σ' αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι για τον τόπο και τον λαό είμαστε έτοιμοι. Έτοιμοι να δώσουμε την μάχη στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας. Στους δήμους, στις Περιφέρειες, στις ευρωεκλογές, στις εθνικές εκλογές. Κύριοι της κυβέρνησης τελειώσατε, ορίστε ημερομηνία εκλογών!» αξίωσε η κ. Γεννηματά. Παράλληλα, ζήτησε από τους πολίτες να βάλουν φρένο στη συντήρηση, διευκρινίζοντας ότι πρέπει ξανά να γίνει κυρίαρχο το δίλημμα «πρόοδος ή συντήρηση»:

«Μια λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ. Τσίπρα. Να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής. Να ξεμπερδεύουμε με το παλιό του ΣΥΡΙΖΑ, να ξεμπερδεύουμε με την δεξιά πολιτική από την fake αριστερά. Να γίνει ξανά ισχυρό το μέτωπο απέναντι στην δεξιά της ΝΔ, να γίνει και πάλι κυρίαρχο το δίλημμα «Πρόοδος ή Συντήρηση». Να βάλουν οι πολίτες φρένο στη συντήρηση. Και όταν φύγει ο Τσίπρας και η παρέα του, εμείς είμαστε εδώ να κουβεντιάσουμε κάτω από άλλους όρους με τους πραγματικά προοδευτικούς ανθρώπους και τους αγωνιστές αυτού του χώρου».

Η Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της από το Ηράκλειο, είπε ότι ο πρωθυπουργός όλο αυτό το διάστημα που κυβερνά, έφτιαξε τη νέα Δεξιά, με σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές και περικοπές και πρόσθεσε ότι «κατέστρεψε το κράτος πρόνοιας, δέσμευσε τον δημόσιο πλούτο για 99 χρόνια. Τα έδωσε όλα στους δανειστές. Ο πιο πρόθυμος σε ό,τι ζήτησαν οι πιο συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης. Κυβέρνησε με ακροδεξιούς. Κάνει delivery υπουργείων στους πρόθυμους κυνηγούς καρέκλας, τους οποίους μαζεύει από παντού. Από την άκρα Δεξιά, τη Δεξιά και τα αζήτητα της Κεντροαριστεράς. Έφτιαξε στην πραγματικότητα μαζί με την καραμανλική συνιστώσα που τον στηρίζει, τη νέα Δεξιά και τώρα που είναι σε απελπισία, ψάχνει έναν προσωπείο για να διαχειριστεί την επόμενη μέρα».

Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ζημιά στην Οικονομία από τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξεπερνά τα 200 δισ. ευρώ, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι η ανάπτυξη καρκινοβατεί, οι φόροι πνίγουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ αναφέρθηκε και στον κατώτερο μισθό στα 650 ευρώ, που ήρθε, όπως χαρακτηριστικά είπε «με δυο χρόνια καθυστέρηση». 

«Θα μπορούσαμε να το χαιρετήσουμε αν δεν ήταν μια κοροϊδία. Η αύξηση αυτή θα εξανεμιστεί. Αρκετά πια με τις εξαγγελίες -φούσκες» ανέφερε σχετικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Η κ. Γεννηματά, που τόνισε ότι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος για το Κίνημα Αλλαγής είναι η ΝΔ, επισήμανε ότι «δεν είναι λύση η επιστροφή της Δεξιάς» και επιπλέον ότι «δεν είναι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ οι 'σωτήρες' απέναντι στα δεινά που προξενεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ εκφράζει και σήμερα ό,τι πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό για τον τόπο. Είναι οι ίδιοι που αποσάρθρωσαν την ελληνική οικονομία λίγα χρόνια μετά το απόγειό της και με την καταστροφική πολιτική της περιόδου Καραμανλή οδήγησαν στην κρίση και στα Μνημόνια».

Σημειώνοντας ότι το ΚΙΝΑΛ είναι η πραγματικά προοδευτική δύναμη, είπε ότι ο «πόλεμος» είναι ενάντια στον λαϊκισμό και την συντήρηση.