Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Νοσ. Γεννηματάς: Ύποπτα πιστοποιητικά νόσησης διερευνούν οι αρχές

Για ύποπτα πιστοποιητικά υγειονομικών στο νοσοκομείο Γεννηματάς έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές οι οποίες διέταξαν τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Δύο ύποπτα περιστατικά μοριακού ελέγχου (PCR) ανίχνευσης covid-19 που αφορούν υγειονομικούς ελέγχουν ερευνούν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Voria.gr οι αρμόδιες αρχές.

Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης προσκομίσθηκαν δύο δείγματα τα οποία φέρονται να ανήκουν σε μέλη υγειονομικού προσωπικού τα οποία, όμως, εργάζονται σε άλλα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και τα δύο δείγματα βρέθηκαν θετικά σε covid-19. Το θετικό αυτό αποτέλεσμα ανοίγει τον δρόμο για τη λήξη πιστοποιητικού νόσησης και την επάνοδο των δύο υγειονομικών στην εργασία τους καθώς, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, και οι δύο είχαν τεθεί σε καθεστώς προσωρινής αναστολής εργασίας επειδή ήταν ανεμβολίαστοι.

Όπως εξηγεί η ίδια πηγή, το μεμπτό στην όλη υπόθεση είναι ότι οι υπηρεσίες του «Γ. Γεννηματάς» κακώς δέχθηκαν τα δείγματα προς εξέταση, καθώς δεν ήταν εκείνες οι οποίες έκαναν τη λήψη τους, συνεπώς, δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν εάν τα επίμαχα δείγματα ανήκουν πράγματι στους δύο υγειονομικούς ή εάν είναι υλικό το οποίο έχει ληφθεί από άλλα άτομα που είχαν νοσήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr ένα από τα δύο μέλη υγειονομικού προσωπικού που φέρονται να έχουν ασθενήσει ενώ βρίσκονταν σε αναστολή εργασίας, ανήκει στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Για τα ύποπτα αυτά περιστατικά έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές οι οποίες διέταξαν την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου να διαπιστωθεί το τι ακριβώς συνέβη.

Σε κάθε περίπτωση, όπως εξήγησε στη Voria.gr αρμόδια πηγή, οι υπηρεσίες του «Γ. Γεννηματάς» κακώς παρέλαβαν και εξέτασαν δείγματα τα οποία δεν γνώριζαν με ασφάλεια σε ποιον ανήκουν και από ποιους είχε γίνει η δειγματοληψία». «Οι οδηγίες είναι σαφέστατες. Εξέταση δείγματος για ανίχνευση της covid-19 γίνεται μόνον από τις μονάδες, δημόσιες ή ιδιωτικές, οι οποίες διενεργούν τη δειγματοληψία».