Skip to main content

Γεννήθηκε η Ένωση Τυποποιητών Μελιού Ελλάδας με 29 μέλη

Στόχος της Ένωσης είναι να υπάρξουν πολλαπλά οφέλη για τον κλάδο του μελιού στη χώρα και τα μέλη να ενώσουν την εμπειρία και τη δυναμική τους.

Με πρωτοποριακή κίνηση και απόφαση 29 τυποποιητών μελιού, δημιουργήθηκε η «Ένωση Τυποποιητών Μελιού Ελλάδας» (Ε.Τ.Μ.Ε.), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά.

Οι τυποποιητές μελιού, που αρχικά είναι 29, ίδρυσαν την Ένωση και είναι βέβαιοι ότι θα προσαρτήσουν και άλλους τυποποιητές, προκειμένου να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο η Ε.Τ.Μ.Ε. στο προσεχές μέλλον.

Στόχος τους είναι να υπάρξουν πολλαπλά οφέλη για τον κλάδο του μελιού στην Ελλάδα και φυσικά να ενώσουν την εμπειρία τους, τη δυναμική, την τεχνογνωσία και τη νεανικότητα, αφού οι 29 τυποποιητές απορροφούν το 65% της πρώτης ύλης στην Ελλάδα και έχουν ποσοστό εξαγωγών στο 80%, κάτι που σημαίνει ότι σύντομα θα υπάρξει 100% απορρόφηση πρώτης ύλης, εφόσον τα μέλη της Ένωσης αυξηθούν.

Αυτή η σύμπραξη θα βοηθήσει σημαντικά τον κλάδο, αφού πρωτοστατούν μεγάλες εταιρίες της Ελλάδας, όπως η MELINDA (Σωτηριάδης), Μελισσοκομική Δωδεκανήσου-Ρόδου, Αφοί Κέκου, Stayia Farm (Καρυπίδης), Κρεμέλ ΑΕ, Ελληνικό Μέλι ΑΒΕΕ (Κωνσταντόπουλος) και άλλες πολλές, που όλες είναι «υγιείς επιχειρήσεις» μελιού στην πατρίδα μας.

Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους για αυτή την κίνηση και είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και σιγουριά για την επιτυχία λειτουργίας της Ένωσης Τυποποιητών Μελιού Ελλάδας.