Skip to main content

Γενοκτονία των Ποντίων: Με κόκκινο χρώμα φωταγωγήθηκε το δημαρχείο της Νάουσας

Ο δήμος Νάουσας φωταγώγησε με κόκκινο χρώμα την πρόσοψης του κτηρίου του δημαρχείου και του μνημείου της Γενοκτονίας στο δημοτικό πάρκο.

Με τη συμβολική φωταγώγηση της πρόσοψης του κτηρίου του δημαρχείου και του μνημείου της Γενοκτονίας στο δημοτικό πάρκο, σε συνεργασία με την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας τίμησε την Ημέρα Μνήμης για τα 102 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ο δήμος Νάουσας.

Το κτήριο του δημαρχείου και το μνημείο φωταγωγήθηκαν με κόκκινο χρώμα, συμβολίζοντας το αίμα των αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας.

«Ο συμβολισμός του πένθους της Γενοκτονίας αποσκοπεί στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης, ώστε να μην ξεθωριάσει και να παραμείνει ζωντανό στις σελίδες της ιστορίας και στις καρδιές όλων, το ματωμένο δράμα των Ποντίων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Σε μήνυμά του για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας επισημαίνει:

«Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού φέρνει στις μνήμες όλων μας ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και η 19η Μαΐου αποτελεί για το έθνος μας ημέρα πένθους και βαθιάς θλίψης.

Αποτίουμε φόρο τιμής στους 353.000 νεκρούς που έχασαν τις ζωές τους, τους αγαπημένους τους, τις πατρογονικές τους εστίες, τις περιουσίες τους, πέφτοντας θύματα ανείπωτων εγκλημάτων, με τραγικές συνέπειες.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι λαοί την ιστορία τους και η ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων».