Skip to main content

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στις 19 Οκτωβρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στις 19 Οκτωβρίου κατά της ΑΜΚ της ΔΕΗ

Σε 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, ως αντίδραση στην απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει σε ΑΜΚ με αποκλεισμό του βασικού μετόχου.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζήτησε και εξειδίκευσε τις δράσεις της Ομοσπονδίας τόσο για την ενημέρωση των καταναλωτών, των εργαζομένων, των επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων, των πολιτικών κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και για τις κινητοποιήσεις που σχεδιάζονται.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας και συλλαλητηρίου στις 19 Οκτωβρίου (ημέρα πραγματοποίησης της ΓΣ των μετόχων της εταιρείας), ενώ θα προηγηθεί λίγες ημέρες πριν -και σε χρόνο που θα ανακοινωθεί- συνέντευξη Τύπου όπου και θα παρουσιαστούν οι θέσεις της Ομοσπονδίας και ουσιαστικά η αντίθεσή της «στο χάρισμα της ΔΕΗ».

Υπενθυμίζεται ότι, σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 750 εκατ. ευρώ προχωρά η ΔΕΗ, έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Ετσι, μειώνεται το ποσοστό του Δημοσίου στην επιχείρηση, καθώς μένει με blocking minority 34%, διατηρώντας το βέτο, και περνά σε ιδιώτες επενδυτές το 17% που έχει σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ.