Skip to main content

Γεωργαντάς : Ύποπτη η προεκλογική περίοδος για αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Ο βουλευτής της ΝΔ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι αλλαγές στην δικαιοσύνη να γίνονται, προκειμένου να προλάβει η κυβέρνηση σε βάρος της υποθέσεις.

«Ο πρωθυπουργός έχει παραδεχτεί ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος και για αυτό πάει σε πρόωρες εκλογές. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση είναι μια οιονεί υπηρεσιακή κυβέρνηση» δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στο radio North, ο κ. Γεωργαντάς πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να έρχεται μετά την ανακοίνωση για προκήρυξη πρόωρων εκλογών και να θέλει να κάνει μια επιλογή, η οποία είναι τυπικά δικαίωμα της, αλλά ουσιαστικά θα συνοδεύσει την επόμενη κυβέρνηση. Αυτό είναι ηθικά απαράδεκτο».

Ο κ. ίδιος τόνισε πως δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι αλλαγές των προσώπων στην ηγεσία της δικαιοσύνης προεκλογικά να πραγματοποιούνται για να προλάβει η κυβέρνηση υποθέσεις που μπορεί να ανοίξουν σε βάρος της λέγοντας « ο τρόπος, ο χρόνος και η επιμονή της κυβέρνησης για τις αλλαγές αυτές μου δίνει κάθε δικαίωμα να ισχυρίζομαι ότι η κυβέρνηση με σκοπιμότητα το επιδιώκει αυτό».

Ο βουλευτής της ΝΔ σχολιάζοντας τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα υπογράμμισε πως «ασφαλώς και έχουν ιδεολογικό πρόσημο».

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ο κ. Γεωργαντάς είπε « πρέπει να έχει μια ισχυρή εντολή η ΝΔ για να εφαρμόσει αυτά στα οποία δεσμεύετε και νομίζω η διαφορά στις εθνικές εκλογές θα εκπλήξει ακόμη περισσότερο κάποιους».