Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΨΩΜΙ

Το θέμα του ΦΠΑ είναι ότι δημιουργεί μεγάλο κενό στα δημοσιονομικά αλλά είναι όμως ένα μέτρο που εξετάζεται, λέει ο υπουργός.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, όπως το ψωμί, άφησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί καθημερινά τα ζητήματα και κάνει παρεμβάσεις, το θέμα του ΦΠΑ είναι ότι δημιουργεί μεγάλο κενό στα δημοσιονομικά, χωρίς να είναι βέβαιη η αποτελεσματικότητα του μέτρου. Είναι όμως ένα μέτρο που εξετάζεται», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σημείωσε δε ότι, με τη μείωση του ΦΠΑ, «λίγες φορές φάνηκε η διαφορά» κι έφερε ως παράδειγμα τη μείωση 6% στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές.

Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «με την πολύ σοβαρή παρέμβαση στο ρεύμα, θα δούμε ότι θα έχουμε αλλαγή στην τιμή των προϊόντων».

Για τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι «υπάρχουν προϊόντα που εισάγουμε, αλλά πρώτη φορά από το 1984 έχουμε θετικό ισοζύγιο. Τα προϊόντα που εξάγουμε είναι πολύ περισσότερα».

Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι, «δεν θα έχουμε ελλείψεις» και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε παρεμβάσεις για την αύξηση της παραγωγής
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ