Skip to main content

Γεωργαντάς: Στους άνω των 18 χωρίς γ' δόση δεν θα αναγνωρίζεται το πιστοποιητικό

Δεν θα αναγνωρίζεται το πιστοποιητικό από 1ης Φεβρουαρίου στους άνω των 18 χωρίς τρίτη δόση, δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Οι άνω των 60 που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, μπορούν πλέον να μπαίνουν στην πλατφρόμα anagnorisi.emvolio.gov.gr και να δηλώσουν τον εμβολιασμό τους, διευκρίνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ανέφερε πως η καταχώριση του εμβολιασμού στο εξωτερικό, αφορά συνολικά 60 χώρες, τις 27 της Ε.Ε. και ακόμη 33 χώρες σε όλο τον κόσμο. Από όλες αυτές τις χώρες, 5.100 άτομα έχουν μπει στην πλατφόρμα κι έχουν δηλώσει τον εμβολιασμό τους είπε ο κ. Γεωργαντάς.

Ο υφυπουργός σημείωσε, μιλώντας στον Status 107.7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ότι πρέπει και οι χώρες του εξωτερικού να έχουν την δυνατότητα για ψηφιακά επαληθεύσιμο πιστοποιητικό- για παράδειγμα η Αμερική δεν εχει οπότε σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να μεταβούν σε ΚΕΠ.

Ο κ. Γεωργαντάς εξήγησε επίσης τι θα συμβεί από 1ης Φεβρουαρίου για όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική τρίτη δόση κι εφόσον έχει παρέλει επτάμηνο θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

Οπως είπε χαρακτηριστικά : «Όποιος άνω των 18, ανεξαρτήτως ηλικίας δεν την έχει κάνει ουσιαστικά ακυρώνεται το πιστοποιητικό τους, οι εφαρμογές δεν θα το αναγνωρίζουν».