Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022
x

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: ΤΟ 50% ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ Ή ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε ότι τις τελευταίες 14 ημέρες προγραμματίστηκαν 300.000 ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται από χθες στο βράδυ, οπότε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, στην πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Ωστόσο σημείωσε ότι η συμμετοχή του κόσμου είτε για την πρώτη είτε για την τρίτη δόση είναι αποτέλεσμα όχι μόνο των μέτρων, αλλά και της συνειδητοποίησης του κόσμου ότι το εμβόλιο είναι η μόνη λύση.

Ενδειτικά ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ότι 20.000 πολίτες χθες και συνολικά 300.000 τις τελευταίες 14 ημέρες προγραμμάτισαν το ραντεβού τους για την πρώτη δόση, ενώ πρόσθεσε ότι σε 6-7 μέρες θα περάσουμε τα 7 εκατ. εμβολιασμένους με την πρώτη δόση.

Ειδικά για την τρίτη δόση, χθες κλείστηκαν 70.000 νέα ραντεβού. «Υπάρχει μια πολύ έντονη κινητικότητα από αυτούς που είναι δικαιούχοι της τρίτης δόσης. Μέχρι σήμερα πάνω από το 50% έχει είτε εμβολιαστεί είτε έχει σπεύσει να κλείσει το ραντεβού του», τόνισε ο κ. Γεωργαντάς.

Είπε δε ότι από σήμερα το βράδυ ανοίγει η πλατφόρμα για όσους έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την τρίτη δόση, όμως από τους 6 μήνες  και μετά. «Αυτό το κάναμε για να κερδίσουμε το 15ημερο και να γίνει ένας συντομότερος προγραμματισμός του εμβολιασμού», επισήμανε.

Σχετικά με τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στο επτάμηνο για τους άνω των 60 ετών που τίθεται σε εφαρμογή από τις 13 Δεκεμβρίου, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δήλωσε ότι «δίνεται ο χρόνος που απαιτείται σε όσους έχουν συμπληρώσει το εξάμηνο και τον έναν μήνα επιπλέον για να κάνουν την τρίτη δόση, γιατί η επιστήμη έδειξε ότι πραγματικά ασθενεί η θωράκιση. Το εφάρμοσαν κι άλλες χώρες, το κάνουμε κι εμείς κι έτσι μετά το 7μηνο δε θα ισχύει το πιστοποιητικό».   
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ