Skip to main content

Γεωργιάδης: Αν φτάσει η πανδημία σε ακραία όρια θα πάρουμε δύσκολες αποφάσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τοποθετήθηκε για το χθεσινό διάγγελμα του Κ. Μητσοτάκη ενώ αναφέρθηκε και στα ενδεχόμενο έξαρσης της πανδημίας

«Το χθεσινό διάγγελμα του κ. πρωθυπουργού ήταν απολύτως απαραίτητο, κυρίως για να σταματήσουν οι φήμες που διακινούσαν διάφοροι ανεύθυνοι ότι από μέρα σε μέρα ξεκινάει το lock down. Όλα αυτά υποκρύπτουν συμφέροντα, μαύρη αγορά και διάφορα άλλα πράγματα». Αυτό σημείωσε ο υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε σημερινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα ο υπουργός είπε σχετικά με την ενίσχυση των πληγέντων από τον Ιανό:

«Η καταστροφή στην Καρδίτσα είναι πρωτοφανής. Το κράτος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε εκεί, αλλά σίγουρα αυτό δεν αρκεί. Σας διαβεβαιώ ότι κατ' εντολήν του πρωθυπουργού δουλεύουμε για να ανακουφίσουμε, στο μέτρο που το κράτος μπορεί, όλους όσοι επλήγησαν από τον "Ιανό". Ούτε θα τους ξεχάσουμε ούτε χαλαρώνουμε. Φτιάχνουμε ειδικά εργαλεία για να τους βοηθήσουμε».

Για το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την πανδημία ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Το χθεσινό διάγγελμα του κ. πρωθυπουργού ήταν απολύτως απαραίτητο, κυρίως για να σταματήσουν οι φήμες που διακινούσαν διάφοροι ανεύθυνοι ότι από μέρα σε μέρα ξεκινάει το lock down. Όλα αυτά υποκρύπτουν συμφέροντα, μαύρη αγορά και διάφορα άλλα πράγματα [...]Το λέω όσο πιο κατηγορηματικά μπορώ. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενδεχόμενο να γίνει lockdown. Αν όμως φτάσει η πανδημία σε κάποια ακραία όρια, τότε σε αυτήν την περίπτωση θα έχουμε να πάρουμε πολύ δύσκολες αποφάσεις. Για να μη φτάσουμε σε αυτά τα ακραία όρια και για να αποφύγουμε το lock down, το οποίο θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην οικονομία μας, θα πρέπει όλοι μας να τηρούμε τα μέτρα».

 Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Βελόπουλου περί αποστρατικοποίησης των νησιών ο υπουργός σημείωσε τα εξής: «Σε κανένα σημείο και ποτέ η ελληνική κυβέρνηση δεν είπε ότι συζητάει αποστρατικοποίηση των νησιών. Αυτό το οποίο ανέφερε ο κ. Βελόπουλος είναι παντελώς ψευδές. Αγγίζει τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης. Για να συμβάλλουμε στην εθνική προσπάθεια και στις διαπραγματεύσεις, εάν πράγματι αγαπάμε την Ελλάδα και δεν κυνηγάμε ψηφαλάκια, δεν πρέπει να διακινούμε τέτοιου είδους τερατώδη ψεύδη. Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα διαπραγματευόταν ζητήματα εθνικής κυριαρχίας με κανέναν».

«Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Βελόπουλος είπε το δεύτερο μεγάλο ψέμα. Άπαντες στη Νέα Δημοκρατία λέγαμε προεκλογικά ότι η Συμφωνία θα τηρηθεί εφόσον κυρωθεί από τη Βουλή και ότι είναι αδύνατη η μονομερής καταγγελία της». Τέλος, για το αν υπάρχει πολιτικό ζήτημα στη ΝΔ ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή για τις συμβάσεις με τη Βόρεια Μακεδονία ο υπουργός τόνισε: «Δεν υπάρχει κανένα πολιτικό ζήτημα με τις συμβάσεις στη Νέα Δημοκρατία διότι όσα γίνονται τώρα είναι όσα λέγαμε προεκλογικά στους ψηφοφόρους μας. Όλο αυτό αναδεικνύει την πολύ μεγάλη υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού έκαναν όσα έκαναν -και ξέρουν πόσο καλά έχουν δεσμεύσει τη χώρα- σήμερα κατηγορούν τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Σαμαρά, εμένα και τη Νέα Δημοκρατία γιατί δεν σπάμε τα δεσμά, τα οποία οι ίδιοι έβαλαν στη χώρα. Πρόκειται περί υποκρισίας του χειρίστου είδους».

«Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για ύπαρξη εσωκομματικών ζητημάτων σε άλλο κόμμα, αυτό αγγίζει τα όρια του ανεκδότου. Να ρωτήσουμε την κ. Ζανέτ Τσίπρα να μας πει αν μας δίνει την άδεια και να πορευτούμε αναλόγως. Όπως πρέπει πλέον να ζητάνε την άδεια της κ. Ζανέτ Τσίπρα ο κ. Τσακαλώτος και οι υπόλοιποι στον ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε.