Skip to main content

Γεωργιάδης: Αν κλείναμε τις λαϊκές θα είχαμε ουρές στα σούπερ μάρκετ

«Αν κλείναμε τις λαϊκές το επόμενο Σάββατο, θα είχαμε περισσότερες ουρές στα σούπερ μάρκετ», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Για τη σύγχυση που δημιουργήθηκε με το take away ο πρωί του Σαββάτου, τις λαϊκές και τις ουρές στα σούπερ μάρκετ μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Alpha ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο αναλυτικά:

«Το ζήτημα δεν είναι να σκεφτόμαστε πώς να παραβιάσουμε τα μέτρα, αλλά πώς να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Όπως θέλει να συνεχίσει προς αυτήν τη μιζέρια, δεν τηρεί τα μέτρα.

Το μέτρο του sms υπάρχει για να δίνει την αίσθηση της ευθύνης μετακίνησής του.

Για το μέτρο ακορντεόν... υπάρχει έστω και ένα κράτος που δεν ακολουθεί το ίδιο μέτρο; Όταν η Γερμανία, η Γαλλία και άλλες χώρε ακολουθούν τα ίδια μέτρα, από την Ελλάδα τι περιμένετε; Να κάνει θαύματα;

Για το take away, αποφασίστηκε το βράδυ της Παρασκευής να εφαρμοστεί το μέτρο απαγόρευσης. Το Σάββατο το πρωί είδαμε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί και το πήραμε πίσω. Είναι τόσο μεγάλο θέμα για τρεις ώρες που έγινε αυτό;».

Αναφερόμενος στις λαϊκές, αλλά και στις εισηγήσεις της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων είπε:

«Είχα πει από το Σάββατο, ότι βλέπω με σκεπτικισμό το κλείσιμο των λαϊκών. Το Σάββατο κάναμε έλεγχο σε σούπερ μάρκετ και είδαμε τεράστιες ουρές. Αν το άλλο Σάββατο κλείναμε τις λαϊκές, δεν θα είχαμε περισσότερες ουρές στα σούπερ μάρκετ; Για πρακτικούς λόγους, αποφασίσαμε να μείνουν ανοιχτές οι λαϊκές.

Για τους ανθοπώλες. Την Κυριακή είναι του Αγίου Βαλεντίνου. Αν αύριο βρω λύση για τους ανθοπώλες, θα πείτε πάλι «γιατί ρε Γεωργιάδη;».

Τιμώ και σέβομαι την Επιτροπή και μας έχει συμβουλέψει σωστά. Τις τελικές αποφάσεις, τις λαμβάνει η κυβέρνηση».