Skip to main content

Γεωργιάδης: Αν ο κόσμος εμβολιαστεί, θα γυρίσουμε σε μια ζωή με ελευθερίες

Ο υπουργός σημείωσε πως ό,τι μέτρα κι αν πάρουμε, εάν δεν πετύχουν οι εμβολιασμοί, δεν θα ξεμπερδέψουμε από την πανδημία.

«Οι πρώτες ημέρες του εμπορίου ήταν εξαιρετικά υποτονικές. Το Σάββατο και η Κυριακή ήταν καλές ημέρες, αλλά όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν υποτονικό. Αυτό οφείλεται στο SMS; Οφείλεται στο ότι ο κόσμος δεν θέλει να βρεθεί σε συνθήκες συνωστισμού; Δεν μπορώ να το πω. Η αγορά δεν κινήθηκε πάντως σε πολύ υψηλά επίπεδα» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Ξεκινάει σήμερα η νέα ηλικιακή ομάδα για τους εμβολιασμούς. Να μην κοροϊδευόμαστε, ό,τι μέτρα κι αν πάρουμε, εάν δεν πετύχουν οι εμβολιασμοί, δεν θα ξεμπερδέψουμε από την πανδημία. Αν ο κόσμος εμβολιαστεί θα γυρίσουμε γρήγορα, δεν λέω στην παλιά μας ζωή, αλλά σε μια ζωή με μεγαλύτερες ελευθερίες, βλέπετε τι γίνεται στο Ισραήλ. Μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει και για τους 40-49 ετών, έχει ανοίξει για τους 50-59, όλοι οι Έλληνες από 30 και πάνω θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία. Αν όλοι εμβολιαστούμε, σας διαβεβαιώ σε λίγες ημέρες και τα SMS θα είναι παρελθόν και οι καραντίνες και τα ωράρια και όλα. Εκεί είναι το στοίχημα. Σας το λέω με στενοχώρια ότι βλέπω στη Γερμανία στις ηλικίες πάνω από 80 ετών εμβολιάστηκε το 90% και στις ηλικίες 70-80 το 85%. Τα αντίστοιχα ποσοστά στην Ελλάδα είναι 60% και 57%. Αυτό είναι απαράδεκτο και σας το λέω γιατί στενοχωριέμαι» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Στις εντατικές οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι και σας το λέω με πόνο καρδιάς, είναι ανεμβολίαστοι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας» πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας: «Χθες έζησα μια φοβερή ιστορία, ένας φίλος μου με πήρε κλαίγοντας. Έχασε τη μητέρα του προχθές από κορωνοϊό στο "Ελπίς". Στην κουβέντα επάνω, 71 ετών η μητέρα του, λέω μα δεν εμβολιάστηκε; Όχι μου λέει, της λέγαμε να εμβολιαστεί και δεν πήγε. Καταλαβαίνετε πόσο κρίμα είναι να εκθέτεις σε κίνδυνο τη ζωή σου, των παιδιών σου. Λόγω αυτής της ανευθυνότητας, να μένει ο κόσμος μέσα και η οικονομία εγκλωβισμένη. Πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν» υπογράμμισε ο υπουργός.

Έλεγχοι για την αισχροκέρδεια

Σχετικά με τις τιμές των αμνοεριφίων ο υπουργός ανέφερε: «Για τα αμνοερίφια ως υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε φτιάξει ηλεκτρονική πλατφόρμα από πέρσι όπου καταγράφουμε όλα τα αποθέματα σε αμνοερίφια και έχουν βγει τα συνεργεία και κάνουν ελέγχους. Δεν μπορείς να έχεις μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από αυτό που είχες πριν από την πανδημία. Άρα, αν κάποιος πάει να κερδοσκοπήσει, θα τον πιάσουμε και θα του βάλουμε πολύ μεγάλο πρόστιμο. Ό,τι δεν είναι δηλωμένο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, κατάσχεται. Για να σας μιλήσω με ειλικρίνεια μια μικρή αύξηση στην τιμή θα υπάρξει, γιατί υπάρχουν λιγότερες ποσότητες αμνοεριφίων σε σχέση με τη ζήτηση αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Το ίδιο κάνουμε για όλα τα προϊόντα».

«Κάνουμε ασταμάτητους ελέγχους για την αισχροκέρδεια» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης που κατέληξε λέγοντας: «Το θέμα της ημέρας για μένα και πρέπει να το πω είναι αυτό το ηχητικό του κ. Τζανακόπουλου: Το να χρησιμοποιεί ένας βουλευτής και μάλιστα γραμματέας ενός κόμματος τη φράση "εκκαθαρίσεις" αναφερόμενος στο Δημόσιο -άκουσα τη φράση και δεν το πίστευα ότι ένας εκλεγμένος μιλάει για εκκαθαρίσεις στο Δημόσιο. Ο κ. Τζανακόπουλος έδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό τους πρόσωπο και το πραγματικό τους πρόσωπο δυστυχώς είναι ο Πολάκης, δεν είναι ούτε ο Δραγασάκης ούτε ο Φίλης ούτε ο Χαρίτσης. Είναι ο Πολάκης, είναι ο Τζανακόπουλος, είναι οι εκκαθαρίσεις, αυτό ονειρεύονται να κάνουν οι του ΣΥΡΙΖΑ και εύχομαι και θα εργαστώ σκληρά για να το πετύχω αυτό ποτέ ο ελληνικός λαός να μην τους δώσει πάλι την ευκαιρία να κάνουν τέτοια στην Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ