Skip to main content

Γεωργιάδης: Αν τα μέτρα δεν τηρηθούν, θα πάμε σε αυστηρότερο lockdown

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε πως ο τζίρος την πρώτη εβδομάδα ανοίγματος του λιανεμπορίου παρουσίασε αύξηση 57% σε σχέση με πέρυσι.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να ληφθούν περαιτέρω και αυστηρότερα μέτρα, αν δεν τηρηθούν τα υφιστάμενα από τους πολίτες, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. «Αν τα μέτρα δεν τηρηθούν, θα πάμε σε αυστηρότερο lockdown», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «κανένας μας δεν πίστευε ότι θα είχαμε απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς μέχρι το Μάιο».

«Θέλουμε με υγειονομική ασφάλεια να δίνουμε ανάσες στην αγορά», ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης συμπληρώνοντας ότι «ο τζίρος την πρώτη εβδομάδα ανοίγματος του λιανεμπορίου ήταν πολύ μεγάλος και παρουσίασε αύξηση 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι».

Σχετικά με τις κυβερνητικές αποφάσεις και τη λήψη μέτρων, ο υπουργός σημείωσε ότι είναι επιλογή της κυβέρνησης να αναπροσαρμόζεται στα επιδημιολογικά δεδομένα και να δρα προληπτικά. «Εμείς ως κυβέρνηση  θέλουμε να προηγούμαστε της πανδημίας  και όχι να την ακολουθούμε» υπογράμμισε.