Skip to main content

Γεωργιάδης από νέα γραφεία ΣΒΕ: Η Θεσσαλονίκη πρώτη μας προτεραιότητα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα τα καινούργια γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος.

Τα καινούργια γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος που στεγάζονται πλέον σε κτήριο εντός του χώρου των Παλαιών Σφαγείων επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Πάρα πολύ ωραία τα γραφεία», είπε ο υπουργός υπογραμμίζοντας πως έγιναν χωρίς καμία κρατική χρηματοδότηση και πως αυτό αποτελεί ένα μικρό δείγμα επιτυχίας.



Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να δώσει μεγάλο βάρος στη βιομηχανία. «Μεταφέραμε 100 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ μόνο για τη βιομηχανία», τόνισε προσθέτοντας πως στο νέο κοινοτικό πλαισιο στήριξης σχεδιάζονται δράσεις για να περάσει η βιομηχανία σε άλλη εποχή.

«Πιστεύω ότι η εποχή Covid-19 απέδειξε ότι η εγχώρια παραγωγή αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα ανταγωνιστικό και πραγματικό», δήλωσε προσθέτοντας πως για αυτό τον λόγο πρέπει να δούμε πώς θα αντιστρέψουμε μια πορεία αποβιομηχάνισης.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Ολα για τη Θεσσαλονίκη [...]  Η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», επισήμανε προσθέτοντας χαριτολογώντας πως σε λίγο θα αρχίζουν να γκρινιάζουν τα άλλα μέρη.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος μεταφέρθηκε αυτή την εβδομάδα στα νέα εντυπωσιακά του γραφεία συνολικής έκτασης 870 τμ, το κόστος των οποίων έφτασε το 1 εκατομμύριο ευρώ. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι για τη διαμόρφωση του χώρου, που έχει μισθωθεί για πάνω από 10 χρόνια από τον δήμο Θεσσαλονίκης, χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα ελληνικών βιομηχανιών.