Skip to main content

Γεωργιάδης: Δεν υπήρχε εισήγηση να κλείσει η Θεσσαλονίκη (vid)

Δεν μάζεψα καμία δήλωση, αναφέρθηκα σε κάποιους λοιμωξιολόγους, λέει ο υπουργός Ανάπτυξης σχολιάζοντας τον σάλο που δημιουργήθηκε

Για την επαναλειτουργία της αγοράς, τον σάλο που προκλήθηκε με τις δηλώσεις του σχετικά με την Θεσσαλονίκη αλλά και την επιτροπή των ειδικών τοπθετήθηκε σε δηλώσεις που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στο Mega αναφέρθηκε αρχικά στην επαναλειτουργία της αγοράς και πιο συγκεκριμένα στο click away, για το οποίο τόνισε ότι  «πήγε πολύ καλά, εντυπωσιακά καλά» και σημείωσε πως «έδωσε χρόνο στην αγορά», ενώ σε ερώτηση που του έγινε για το εάν μέθοδος αυτή, θα επιστρέψει την προσεχή Δευτέρα όπου και θεωρητικά θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα που έκλεισαν για 7 μέρες ανέφερε πως αυτό θα αποφασιστεί έπειτα από συζήτηση που θα γίνει με τους λοιμωξιολόγους.

«Σήμερα θα γίνει η συζήτηση με την Επιτροπή. Μέχρι αύριο θα υπάρχει σχετική ανακοίνωση» ανέφερε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει στην συνέχεια πως «όσο υπάρχει πανδημία σε εξέλιξη, ότι και να λέμε, είναι υπό το φίλτρο και την αίρεση της εξελίξεώς της. Πρώτος στόχος είναι ο έλεγχος της επιδημίας».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την μέθοδο του click in shop τόνισε πως «θα μπορούσε να είναι μια λύση για το μέλλον, όμως δεν είναι της παρούσης. Δεν είναι για αυτή την εβδομάδα. Θα εξεταστεί σε επόμενο χρόνο. Αν μειωθεί η πανδημία αρκετά και μας δοθεί η ευκαιρία θα το κάνουμε».

Στην συνέχεια των λεγομένων του, ο κ. Γεωργιάδης τοποθετήθηκε και για τις δηλώσεις που είχε κάνει για την Θεσσαλονίκη, αλλά και στο ότι παρά τις εισηγήσεις που υπήρξαν στην κυβέρνηση να μπει «λουκέτο» δεν το έκανε προκειμένου να εορταστεί ο Άγιος Δημήτριος, κάτι που είχε σαν συνέπεια να εξαπλωθεί ο κορωνοϊός.

«Πάντα λαμβάνεται σοβαρά η άποψη των λοιμωξιολόγων. Δεν μάζεψα καμία δήλωση. Αναφέρθηκα σε κάποιους λοιμωξιολόγους. Σε κάθε απόφαση της Επιτροπής την επομένη γίνεται σχολιασμός από άλλους γιατρούς, είτε από αυτούς που μετέχουν στην επιτροπή είτε από αυτούς που δεν μετέχουν. Η επιτροπή δεν κάνει εισηγήσεις. Κάνει εισήγηση. Δεν υπήρχε εισήγηση να κλείσει η Θεσσαλονίκη. Αυτό το είπαν χθες και οι κύριοι Εξαδάκτυλος και Λαζανάς. Στην επιτροπή έγινε συζήτηση και η πλειοψηφία εισηγήθηκε να προτείνει στην κυβέρνηση να μη κλείσει η Θεσσαλονίκη. Την ώρα της δήλωσής, είχα στο νου μου συγκεκριμένους γιατρούς που έλεγαν εκείνο το διάστημα στα κανάλια τα ανάποδα» ανέφερε χαρακτηριστικά

Παράλληλα στην συνέχεια των όσων είπε για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε πως «ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη στη Βουλή». Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως  «μόνο ζημιά κάνει στην τιτάνια προσπάθεια που κάνει σύσσωμος ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της πανδημίας», ενώ από την πλευρά του ζήτησε να μείνει εκτός αντιπαράθεσης η επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Όσον αφορά τα Θεοφάνια ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε πως «πήγαν όλα καλά» αλλά και ότι «η απόφαση της κυβέρνησης στο 99.9% των ναών τηρήθηκε. Όπου δεν τηρήθηκε μπήκαν πρόστιμα. Οι σχέσεις πρωθυπουργού αρχιεπισκόπου είναι πολύ καλές και παραμένουν αγαστές».

Στο τέλος των λεγομένων του, ο ίδιος σχολίασε και τα γεγονότα που έγιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες με την εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο: «Η μεγαλύτερη δημοκρατία του πλανήτη είναι η Αμερική. Οι ρίζες της δημοκρατίας είναι πολύ μεγάλες. Σεβόμαστε τις ΗΠΑ. Είναι σύμμαχος χώρα. Βοήθησαν την Ελλάδα από το 1821 έως σήμερα. Χρειαζόμαστε μια Αμερική που να λειτουργεί. Η Αμερική θα τα καταφέρει. Για το καλό όλου του πλανήτη η Αμερική πρέπει να είναι σταθερή και ισχυρή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.