Skip to main content

Γεωργιάδης διαψεύδει Σύψα για μάσκες: Καμία απόφαση χωρίς να ερωτηθεί η Επιτροπή

«Καμία απόφαση υγειονομικού χαρακτήρα δεν έχει ληφθεί χωρίς απόφαση της Επιτροπής» είπε ο υπουργός αναφορικά με τις δηλώσεις του Νίκου Σύψα.

Τις δηλώσεις του καθηγητή λοιμωξιολογίας Νίκου Σύψα αναφορικά με το γεγονός πως η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δεν έδωσε οδηγία να βγουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, διαψεύδοντας τα λεγόμενά του.

Διαβάστε σχετικά Βόμβα Σύψα: Η Επιτροπή δεν εισηγήθηκε ποτέ να βγουν οι μάσκες

Ο υπουργός τόνισε πως δεν υπάρχει καμία απόφαση χωρίς να ρωτηθεί η Επιτροπή. «Δεν ισχύει αυτό. Καμία απόφαση υγειονομικού χαρακτήρα δεν έχει ληφθεί χωρίς απόφαση της Επιτροπής» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha. Όταν ερωτήθηκε αν ο κ. Σύψας είπε ψέματα ο υπουργός απάντησε: « Σας απαντώ, καμία απόφαση».

Υπενθυμίζεται πως ο καθηγητής είχε αναφέρει σε πρωινές του δηλώσεις πως «οι κλειστοί χώροι είναι χώροι υπερμετάδοσης. Υπάρχει μία τεράστια παρεξήγηση: η Επιτροπή δεν έδωσε καμία οδηγία να βγουν οι μάσκες. Η επιτροπή είπε ότι όταν βγαίνουμε από το σπίτι να φοράμε τις μάσκες. Δεν έχουμε δώσει ποτέ εντολή βγάλτε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους»