Skip to main content

Γεωργιάδης: Έχουμε μια κυβέρνηση αργυρώνητων ανθρώπων

Δεν πιστεύω ότι ο κ. Δανέλλης είναι θέμα συναλλαγής αλλά πιστεύω ότι κάνει λάθος, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Από σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση αργυρώνητων ανθρώπων, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με έξι αποστάτες» σχολίασε ο  Άδωνις Γεωργιάδης εν όψει της σημερινής ψηφοφορίας στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Μιλώντας στον Αlpha 989 ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι αν αποχωρήσει το Ποτάμι, η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να «περάσει» και με 150 βουλευτές αλλά θα υπάρχει τεράστιο θέμα πολιτικής νομιμοποίησης. «Θα είναι πολιτικά φρικώδες» υποστήριξε.

Αναφερόμενος στον Σπ. Δανέλλη ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «έχει μια συνέπεια» και ήταν από την αρχή υπέρ των Πρεσπών. «Δεν πιστεύω ότι ο κ. Δανέλλης είναι θέμα συναλλαγής αλλά πιστεύω ότι κάνει λάθος. Άλλο πράγμα είναι ο Δανέλλης, που εκεί έχει κάνει λάθος ο Θεοδωράκης που τον έβαλε βουλευτή ενώ ήξερε στην ουσία ότι είναι Συριζαίος και άλλο η Κουντουρά και ο Κόκκαλης που μέχρι την προηγούμενη βδομάδα μας έλεγαν ότι ‘οι Πρέσπες είναι προδοσία’» είπε για να προσθέσει: «Δεν μπορώ να βάλω στην ίδια μοίρα τον Ζουράρι. Ο Ζουράρις έκανε καριέρα με το Σκοπιανό. Έλεγε ‘να κάνουμε δημοψήφισμα για το Σκοπιανό» και ότι «όποιος παραχωρεί όνομα, παραχωρεί έδαφος και είναι προδότης’».

Ερωτηθείς για τη χθεσινή αναφορά του προέδρου της Ν.Δ. για τον νέο υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αμφισβήτησε το δημοκρατικό του φρόνημα του κ. Αποστολάκη, τον οποίο πάντα σεβόμασταν ως αρχηγό ΓΕΕΘΑ». «Αυτό το οποίο ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε είναι ότι στην μεταπολίτευση υπήρχε ένας άγραφος κανόνας. Αυτός ο άγραφος κανόνας παραβιάστηκε» σημείωσε.