Skip to main content

Γεωργιάδης: Έως το τέλος του 2022 το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις τράπεζες

«Θα αναμένω θεσμικά το πόρισμα της Επιτροπής και όταν αυτό μου δοθεί θα δράσω με βάση τα προβλεπόμενα», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Περί τα τέλη του 2022 αναμένεται το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για ενδεχόμενη παραβίαση των αρχών ανταγωνισμού από τις συστημικές τράπεζες, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη. Απαντώντας στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη, με τίτλο «Εμπόδια στο έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στους ελέγχους των τραπεζών», ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η έρευνα της Επιτροπής, με βάση τους συνήθεις ρυθμούς της, οι οποίοι ανταποκρίνονται και στα διεθνή σχετικά χρονοδιαγράμματα, θα παραδοθεί έως το τέλος του έτους.

«Θα αναμένω θεσμικά το πόρισμα της Επιτροπής και όταν αυτό μου δοθεί θα δράσω με βάση τα προβλεπόμενα», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαμουλάκης είπε ότι το πόρισμα είναι κομβικής σημασίας και κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να κάνει ένα αίτημα στην Επιτροπή για την επίσπευση της έκδοσής του. Σημείωσε μάλιστα ότι, μόλις χθες, κατά την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ο Συνήγορος του Καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης ανέφερε ότι τα τελευταία τρία χρόνια συντελείται όργιο με τις τράπεζες και ότι δεν προλαβαίνει να μαζεύει αναφορές και παράπονα πολιτών εναντίον των πρακτικών των τραπεζών.

Ανταπαντώντας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι από τη στιγμή που άρχισε η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ένα αίτημα ελέγχου από πλευράς του, θα εθεωρείτο παρέμβαση. Παράλληλα, χαρακτήρισε υποκριτικό το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως είπε, «επί 5 χρόνια διακυβέρνησής του, και παρά τις φωνές στο Σύνταγμα κατά τραπεζιτών και τοκογλύφων, δεν βάλατε ένα ευρώ πρόστιμο, δεν κάνατε κανένα έλεγχο στις τράπεζες. Εμείς τους βάλαμε "έναν σκασμό" πρόστιμα [..] Είστε καλοί για ερωτήσεις, για δηλώσεις, για πανό, να το παίζετε επαναστάτες κατά του καπιταλισμού, αλλά όταν πήρατε την εξουσία, (γίνατε) γατάκια».