Skip to main content

Γεωργιάδης: Νέο πακέτο στήριξης για τον τουρισμό - Πιθανόν χωρίς SMS η εστίαση

Σύμφωνα με τον υπουργό στο πακέτο για τον τουρισμό θα εντάσσονται όλοι οι εμπλεκόμενοι επαγγελματικοί κλάδοι - Τι θα γίνει με το SMS για την εστίαση

Έρχεται νέο οικονομικό πακέτο στήριξης - ανάλογο με αυτό της εστίασης - για τον τουρισμό και αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης σε εκπομπή του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού ΙΟΝΙΑΝ.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη στο πακέτο για τον τουρισμό θα εντάσσονται όλοι οι εμπλεκόμενοι επαγγελματικοί κλάδοι (ξενοδοχειακές επιχειρήσεις - τουριστικά γραφεία κ.α.) αφού στόχος της κυβέρνησης είναι η οικονομική ενίσχυση και στήριξη του τουρισμού που ανοίγει στις 14 Μαΐου. Ερωτηθείς για το κεφάλαιο κίνησης, ο υπουργός ανέφερε ότι "τα χρήματα που θα πάρουν οι επαγγελματίες θα έχουν την μορφή επιδόματος αλλά θα πρέπει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2021 να έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις δαπάνες".

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε πακέτα στήριξης για κλάδους που μέχρι σήμερα δεν είχαν ενταχθεί σε κάποιο ευεργετικό πρόγραμμα, όπως γυμναστήρια, παιδότοποι κ.ά..

Τι θα γίνει με το SMS για την εστίαση

Πιθανόν, δεν θα προβλέπεται SMS για την εστίαση, είπε μιλώντας σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί με την επιτροπή.

«Η γενική ιδέα είναι να υπάρχει μια ευελιξία στην εστίαση» σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, σε ότι αφορά στο πότε θα εκταμιευθούν οι πόροι στήριξης της εστίασης, είπε: «Την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν χρήματα από την επιστρεπτέα 7. Μέχρι 10 Μάιου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα κεφαλαίου κίνησης. Όσοι μπουν 10 Μαΐου στην πλατφόρμα, στόχος είναι να πάρουν τα χρήματα Μάιο. Είναι το ταχύτερο πρόγραμμα ΕΣΠΑ στην ιστορία».

Σχετικά με τα self - tests, σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην τροφοδοσία της αγοράς ενώ ανέφερε ότι στόχος είναι κάποια να δίνονται δωρεάν, ενώ κάποια μπορεί να χρειαστεί να τα πληρώνουν οι επιχειρήσεις. Πιθανό είναι το ενδεχόμενο, όπως είπε ο υπουργός, το ένα self - test να το προσφέρει το κράτος και το άλλο να το βάζει η επιχείρηση στα έξοδά της.

«Για περίπου ένα με ενάμιση μήνα θα χρησιμοποιούμε τα self - test. Όταν προοδεύσουν οι εμβολιασμοί δεν θα μας είναι απαραίτητα», όπως ανέφερε και τέλος, γνωστοποίησε ότι αύριο θα προτείνει στην επιτροπή των ειδικών να επαναλειτουργήσει το click inside στη Θεσσαλονίκη, το άνοιγμα των malls «γιατί δημιουργείται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού», και τα κέντρα αισθητικής «που είναι αδικημένα».