Τρίτη 18 Μαΐου 2021
x

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΘΟΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών πως είναι κακή, βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα, αλλά δεν αποτελεί προδοσία.

Τη θέση του ως προς τη συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε από τη Βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι είναι κακή, βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα, αλλά δεν αποτελεί προδοσία.

Μιλώντας στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και μετά από τις σχετικές προκλήσεις της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πως ο ίδιος μιλούσε από την αρχή για μια κακή συμφωνία που βλάπτει σοβαρά τα εθνικά συμφέροντα αλλά δεν αποτελεί προδοσία για τη χώρα, ούτε είναι προδότης αυτός που την ψήφισε. Ωστόσο, όπως έσπευσε να διευκρινίσει: «Ούτε εγώ ούτε κανένας από τη ΝΔ δεν χρωστάει καμία συγγνώμη στον κ. Τσίπρα για το εθνικό λάθος των Πρεσπών. Αυτό έγινε και θα το διαχειριστούμε».

Λίγη ώρα αργότερα πάντως, συνέχεια έδωσε ο Χρ. Γιαννούλης τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγόρησε τον υπουργό πως χαρακτήρισε «αλήτη» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Τον είπατε όμως «αλήτη», εδώ σε αυτήν την αίθουσα. Με τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι πουλήθηκε η Μακεδονία για τις συντάξεις και τον κ. Βούτση να προσπαθεί να σας επαναφέρει. Δεν υπάρχει προηγούμενο να λέει κάποιος αλήτη πρώην Πρωθυπουργό και είστε ακόμα στη θέση σας», είπε.

«Να μου φέρετε από τα πρακτικά της Βουλής πού είπα «αλήτη» τον κ. Τσίπρα», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Είστε βουλευτής κόμματος που ο συνάδελφός σας (σ.σ. Πολάκης) μας είπε παράταξη χουντικών, δωσιλόγων και μαυραγοριτών, αυτό το θέατρο που παίξατε».

«Συγκυβερνήσατε με ΑΝΕΛ με ατζέντα τους προεκλογική ότι έφυγαν από ΝΔ, γιατί στην παράταξη του Σαμαρά ήταν προδότες, στα τέσσερα μας έλεγε και ότι ξεπουλήσαμε την Ελλάδα. Και έρχεστε σε μένα που έχουν έρθει σπίτι μου, έχουν κάψει 17 φορές το βιβλιοπωλείο μου. Πρέπει να έχετε φοβερό θράσος για να έρχεστε εδώ και να λέτε αυτά στη ΝΔ. Eμείς δε χωρίζουμε τους Έλληνες σε προδότες και μη προδότες, όπως ο κ. Πολάκης. Η υπευθυνότητά μας δεν θα μας επέτρεπε ποτέ να κάνουμε κάτι τέτοιο. Άλλο ότι μας φορτώσατε μια κακή συμφωνία. Να συνετίσετε τον κ. Πολάκη, αφήστε τα περί προδοσίας στην άκρη. Έχουμε πολιτικές διαφορές, με αυτές θα πορευτούμε, αλλά αυτό δεν είναι μεμπτό!», απάντησε ο υπουργός.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ