Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

«Προσπαθούμε να βρούμε μία λύση που να χωράει στον προϋπολογισμό μας και ταυτόχρονα να βοηθάει τους συμπολίτες μας», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης

«Οι κινήσεις στην οικονομία πρέπει να γίνονται προσεκτικά, δεν μπορούμε να ανακοινώνουμε μέτρα κάθε εβδομάδα», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Μη νομίζει κανένας ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις ή κρυμμένα χρήματα», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα, για την ακρίβεια και τη λήψη νέων μέτρων ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm πως: «Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα στον κόσμο από τις τιμές των καυσίμων.

Προσπαθούμε να βρούμε μία λύση που να χωράει στον προϋπολογισμό μας και ταυτόχρονα να βοηθάει τους συμπολίτες μας. Το ποια θα είναι αυτή η λύση, δεν το ξέρω. Έχουμε και αυτή την εβδομάδα αλλεπάλληλες συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο, για να δούμε τα νούμερα και τι πραγματικά μπορεί να γίνει. Μη νομίζει κανένας ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις ή κρυμμένα χρήματα», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν γίνεται να τινάξουμε την μπάνκα στον αέρα…»!

«Οι μειώσεις ΦΠΑ σε κάποια βασικά είδη διατροφής είναι ένα από τα εξεταζόμενα σενάρια», αποκάλυψε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Όποια μέτρα όμως λαμβάνουμε υπέρ του κόσμου για να τον ελαφρύνουμε πρέπει να είναι πολύ καλά υπολογισμένα για να μη δημιουργήσουμε ανησυχία στις αγορές ότι η κυβέρνησή μας για πολιτικούς λόγους τινάζει την μπάνκα στον αέρα.

Αν οι αγορές εκλάμβαναν έτσι μία απόφασή μας, αυτό θα είχε μία απότομη αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας, άρα αύξηση επιτοκίων δανεισμού των τραπεζών, άρα αύξηση των επιτοκίων δανεισμού των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που έχουν δάνεια στις τράπεζες.

Άρα, ό,τι θα τους δίναμε από τη μία, θα το χάναμε από την άλλη. Οι κινήσεις στην οικονομία πρέπει να γίνονται προσεκτικά, δεν μπορούμε να ανακοινώνουμε μέτρα κάθε εβδομάδα».

Για Novartis

Για τη Novartis ο υπουργός ανέφερε ότι: «Το γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς κάποιων κατηγορουμένων και εμπλέκεται και κατηγορεί κατά αυτόν τον τρόπο την ελληνική δικαιοσύνη, εμένα με αφήνει άφωνο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στράφηκε εναντίον εμού, του κ. Σαμαρά, του κ. Λοβέρδου, του κ. Αβραμόπουλου, του κ. Πικραμένου, του κ. Βενιζέλου κ.α. Δεν στράφηκε ποτέ εναντίον της NOVARTIS. Αυτό έχει γίνει μόνο από τη δική μας κυβέρνηση. Η NOVARTIS επί ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε κέρδη, ενώ επί Γεωργιάδη είχε ζημίες».

«Όταν βγαίνει ένας βουλευτής και μάλιστα ξάδερφος του πρώην Πρωθυπουργού, ο κύριος Γιώργος Τσίπρας και λέει με τέτοια ελαφρότητα στην τηλεόραση ότι βρέθηκαν σε εμένα λεφτά τα οποία δεν έχουν ερευνηθεί, δεν κατηγορεί τόσο εμένα όσο τον οικονομικό Εισαγγελέα. Διότι στην ουσία τι λέει; Λέει ότι υπάρχει ένας οικονομικός Εισαγγελέας και μία οικονομική εισαγγελία στο σύνολο, οι οποίοι, ενώ είδαν υπόνοιες εγκλήματος, για λόγους συγκάλυψης δεν με ερευνούν. Δηλαδή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως λέει δημόσια στον ελληνικό λαό «μην εμπιστεύεσαι τη δικαιοσύνη». Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;».

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα «θερμού» επεισοδίου

Για το ενδεχόμενο «θερμού» επεισοδίου με την Τουρκία ο υπουργός δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα «θερμού» επεισοδίου, μην παίζουμε το παιχνίδι του Ερντογάν. Τα «θερμά» επεισόδια δεν προαναγγέλλονται, τα «θερμά» επεισόδια γίνονται. Το γεγονός ότι ο κύριος Ερντογάν το προαναγγέλλει κάθε δεύτερη μέρα, δείχνει πως τα έχει βρει σκούρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ