Skip to main content

Γεωργιάδης: Fake news τα περί capital controls - Ισχυρές οι τράπεζες

Στόχος μας -όταν η Ελλάδα ξεπεράσει την κρίση- είναι με ένα μεγάλο σοκ ρευστότητας στις επιχειρήσεις να μη μείνει καμία πίσω, είπε ο υπουργός

Στα μέτρα που λαμβάνονται προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση από την πανδημία του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Χρήστο Σταϊκούρα και τον Γιάννη Βρούτση, σημειώνοντας πως τα μέτρα στήριξης των πληττόμενων θα συνεχιστούν.

Όπως είπε, «στόχος μας -όταν η Ελλάδα ξεπεράσει την κρίση- είναι με ένα μεγάλο σοκ ρευστότητας στις επιχειρήσεις να μη μείνει καμία πίσω».

Παράλληλα τόνισε ότι «εβδομάδα με την εβδομάδα σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη σημασία που έχει αυτές τις στιγμές ότι η Ελλάδα είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, ενώ χαρακτήρισε fake news τα περί capital controls, σημειώνοντας κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Ανεύθυνες πληροφορίες περί επιβολής capital controls βλάπτουν την αξιοπιστία της χώρας. Το τραπεζικό μας σύστημα είναι από τα πιο ισχυρά στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

«Τα μέτρα που ανακοινώνουμε δεν είναι τα τελευταία. Εμείς σχεδιάζουμε και υλοποιούμε περισσότερα και διευρυμένα μέτρα των ανθρώπων της εργασίας», ανέφερε ακόμη.