Skip to main content

Γεωργιάδης για υποχρεωτικό εμβολιασμό:Δεν θα θεσπιστεί γενικός κανόνας απολύσεων

Δεν υφίσταται συνταγματική δυνατότητα για απολύσεις και στο πλαίσιο αυτό οι εργαζόμενοι θα βγαίνουν σε αναστολή άνευ αποδοχών, ανέφερε ο υπουργός

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει τη νομοθεσία ούτε θα θεσπίσει γενικό κανόνα απολύσεων», ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ σχετικά με τις αναστολές εργασίας στις κατηγορίες εργαζομένων που καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός τους και οι ίδιοι αρνούνται να το κάνουν.

«Δεν υπάρχει όριο για την αναστολή εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Ισχύει όσο κρατά η πανδημία και υπάρχει κίνδυνος. Η κείμενη εργατική νομοθεσία προβλέπει τι μπορεί να κάνει μια επιχείρηση σε αυτή την περίπτωση. Εάν η επιχείρηση μπορεί για παράδειγμα να βάλει έναν εργαζόμενο σε τηλεργασία, μπορεί να το κάνει. Αν αποφασίσει να τον απολύσει και ο εργαζόμενος αμφισβητήσει το δικαίωμα αυτής της απόλυσης, πάνε στο δικαστήριο και αυτό κρίνει αν είναι νόμιμη η απόλυση. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει τη νομοθεσία ούτε θα θεσπίσει γενικό κανόνα απολύσεων. Στην εργατική νομοθεσία, ως ισχύει σήμερα, υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο που προβλέπει ότι η επιχείρηση μπορεί να επικαλεστεί σπουδαίο λόγο για απόλυση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Για το Δημόσιο, επισήμανε ότι δεν υφίσταται συνταγματική δυνατότητα για απολύσεις και στο πλαίσιο αυτό οι εργαζόμενοι θα βγαίνουν σε αναστολή άνευ αποδοχών.
Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης εξαπέλυσε δριμεία κριτική κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζοντας ότι στο θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών πατά σε «δύο βάρκες» παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ψήφισε το 2018 την υποχρεωτικότητα.