Skip to main content

Γεωργιάδης για Oruc Reis: Η Τουρκία αρχίζει να κάνει δεύτερες σκέψεις

Η Άγκυρα φαίνεται να μαζεύει σιγά – σιγά τις προκλήσεις της, είπε, καθώς «να τα βάλει ο Ερντογάν με όλο τον πολιτισμένο κόσμο, το θεωρώ αδιανόητο»

Στην εκτίμηση ότι η Τουρκία αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η πολιτική των προκλήσεων δεν οδηγεί πουθενά, προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και κληθείς να σχολιάσει την αποχώρηση του Oruc Reis από τη δεσμευμένη περιοχή, ο υπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε την ελπίδα ότι στην Τουρκία θα επικρατήσουν ψυχραιμότερες σκέψεις στην Αγκυρα.

Παράλληλα, τόνισε ότι φαίνεται η Άγκυρα να αρχίζει να κάνει δεύτερες σκέψεις και να μαζεύει σιγά – σιγά τις προκλήσεις της, καθώς «να τα βάλει ο Ερντογάν με όλο τον πολιτισμένο κόσμο, το θεωρώ αδιανόητο».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι έχει καταγραφεί μία πρωτοφανής πολιτική και διπλωματική υποστήριξη στην Ελλάδα και τόνισε ότι η Αθήνα έχει ήδη στείλει μήνυμα προς την Αγκυρα ότι αν κινηθεί προς τη σύγκρουση θα χάσει ενώ αν κατευθυνθεί προς την ειρήνη θα βρει καλόπιστους συνομιλητές.

«Ο Μητσοτάκης έστειλε μηνύματα»

«Από τη μια ο Μητσοτάκης ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις, από την άλλη διπλωματικά ενισχύει την Ελλάδα και από την άλλη προτείνει στον Ερντογάν διάλογο και προσφυγή στη Χάγη αν ο διάλογος δεν αποδώσει, για τα μοναδικά θέματα που συζητά η Ελλάδα, δηλαδή για την υφαλοκρηπίδα και τον καθορισμό της ΑΟΖ», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.