Skip to main content

Γεωργιάδης για βίαιη προσαγωγή: Να κάνει τη δουλειά της η αστυνομία

Εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής και καθαρός δημοσίως. Δεν αντιλαμβάνομαι αυτή τη συστολή της αστυνομίας, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Την υποχρέωση της αστυνομίας να εκτελέσει το ένταλμα βίαιης προσαγωγής των προστατευόμενων μαρτύρων, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής και καθαρός δημοσίως. Δεν αντιλαμβάνομαι αυτή τη συστολή της αστυνομίας. Την σέβομαι, γιατί σέβομαι γενικώς την αστυνομία αλλά δεν την αντιλαμβάνομαι», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι «υπάρχει ένα νομίμως εκδοθέν ένταλμα που γράφει επάνω Ελληνική Δημοκρατία, μια απάντηση του Αρείου Πάγου ότι αυτό είναι νόμιμο και μια υποχρέωση της Αστυνομίας να εκτελέσει το ένταλμα.

«Αν κατά τη διάρκεια της εκτελέσεώς του εντάλματος αποκαλυφθεί η ταυτότητα των μαρτύρων, σε αυτό δεν θα ευθύνεται η Αστυνομία. Σε αυτό θα ευθύνονται αυτοί που δεν προσήλθαν με νόμιμο τρόπο», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν θεωρεί πως η αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε «δεν είμαι ακόμη σε θέση να το πω αυτό».

«Θέλω όμως να είμαι καθαρός επειδή στην υπόθεση αυτή έχω και έννομο συμφέρον. Όποιος δεν εκτελέσει νομίμως εκδοθέν ένταλμα, είναι αντιμέτωπος με παράβαση καθήκοντος. Εγώ περιμένω από την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε επίσης, ότι γνωρίζει πως η κ. Τουλουπάκη έχει παρέμβει «με τρόπο παντελώς εξωθεσμικό και παράνομο» παρεμποδίζοντας την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων.