Παρασκευή 20 Μαΐου 2022
x

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗ ΕΥΘΥΝΗ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως η εταιρεία είχε εγγυηθεί ότι ο δρόμος δεν θα κλείσει και έκλεισε στο πρώτο χιόνι.

«Η Εταιρεία Αττική Οδός έχει τεράστια και προφανή ευθύνη και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας την ταλαιπωρία των οδηγών εξαιτίας της κακοκαιρίας Ελπίδα στον Status fm.

«Όταν με το καλό όλα πάνε όπως πρέπει, τελειώσει η ταλαιπωρία και το ξεπεράσουμε θα δούμε τι πήγε στραβά. Προφανώς κάτι πήγε εντελώς στραβά. Σας είπα δεν είναι η μέρα. Ότι η εταιρεία Αττική Οδός έχει τεράστια και προφανή ευθύνη δε νομίζω ότι μπορεί κάποιος να το αμφισβητήσει», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν υπήρχε δέσμευση της εταιρείας Αττική Οδός προς την κυβέρνηση ότι δεν θα κλείσει ο δρόμος, ο κ. Γεωργιάδης είπε:

«Η Αττική οδός είναι ένας ιδιωτικός δρόμος. Είχε εγγυηθεί στο κράτος ότι δεν θα κλείσει και έκλεισε στο πρώτο χιόνι. Από εκεί και πέρα τα άλλα θα τα βρούνε οι πιο αρμόδιοι από μένα. Διαδικαστικά την ευθύνη τη ζητά το κράτος. Το υπουργείο Υποδομών. Υπάρχει μια ενεργή σύμβαση μεταξύ του κράτους και της Αττικής οδού. Η Αττική οδός είναι ιδιωτικός δρόμος, όχι δημόσιος. Ό,τι συμβαίνει στον δρόμο αυτό είναι ευθύνη της εταιρείας. Η εταιρεία έχει εκχιονιστικά. Υπήρχε δέσμευση της εταιρείας, έβαλε υπογραφή ότι δεν θα κλείσει ο δρόμος. Ασφαλώς».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ