Skip to main content

Γεωργιάδης: Η εισαγγελέας Τουλουπάκη έχει δεχτεί πιέσεις για Novartis

Οι αποκαλύψεις για τη Novartis καταδεικνύουν πως υπάρχει θέμα δημοκρατίας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Πεπεισμένος πως η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη έχει δεχτεί πιέσεις στους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την έκπληξή του με την αποκάλυψη πως η κ. Τουλουπάκη έδωσε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα στον καθηγητή Νίκο Μανιαδάκη παρά το γεγονός ότι υπήρχαν καταγγελίες σε βάρος του για την υπόθεση – κάτι που απαγορεύεται δια νόμου.

Κατήγγειλε πως η εισαγγελέας παραβίασε εν γνώσει της τον ποινικό κώδικα κι ότι πρέπει να απολογηθεί στην Δικαιοσύνη διότι αποφάσισε να παίξει πολιτικά παιχνίδια.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως πλέον υπάρχει «θέμα δημοκρατίας», διότι οι εξελίξεις καταδεικνύουν πως βλάπτεται το ίδιο το πολίτευμα. Συμπλήρωσε πως η ΝΔ θα χρησιμοποιήσει όλα τα δικαιώματά της.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στηλίτευσε τη συνολική διαχείριση των τριών προστατευόμενων μαρτύρων για τη Novartis, λέγοντας πως τα ονοματεπώνυμα τους είναι γνωστά σε όλους.

Σημείωσε δε πως είναι αδιανόητο οι εισαγγελικές Αρχές να επιτρέπουν στους προστατευόμενους μάρτυρες να γνωρίζουν ο ένας την ταυτότητα του άλλου.