Skip to main content

Γεωργιάδης: Μπαίνει πλαφόν σε καυσόξυλα και πέλετ

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι οι αυξήσεις σε καυσόξυλα και πέλετ είναι μεγάλες και η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να φρενάρει το ράλι.

Τον μήνα αναφοράς για να ξεκινήσει η επιβολή του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στις τιμές καυσόξυλων και πέλετ αναζητά το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Διαβάστε ακόμα: Μεγάλη ζήτηση για καυσόξυλα: Ελλείψεις στην αγορά, ανεβαίνουν οι τιμές

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις αυξήσεις τιμών σε καυσόξυλα - πέλετ: «Αντιλαμβανόμαστε μια αύξηση στις τιμές στα ξύλα και στα πέλετ και είναι λογικό να υπάρχει σε σχέση με πέρυσι, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης. Δεν είναι όμως λογικό να βλέπουμε τόσο μεγάλες αυξήσεις. Για να το φρενάρουμε θα εφαρμόσουμε πλαφόν στο περιθώριο κέρδους όπως κάνουμε για τα τρόφιμα και διάφορα άλλα προϊόντα. Με τις υπηρεσίες του Υπουργείου συζητάμε ποιο μήνα αναφοράς θα ορίσουμε».

Για το αν θα συνεχιστεί η επιδότηση στα καύσιμα ο υπουργός ανέφερε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε τον κόσμο απροστάτευτο. Η ελληνική κυβέρνηση έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση σε όλη την Ευρώπη. Προσπαθούν να αντιγράψουν τα μέτρα που πρώτοι πήραμε εμείς. Τα μέτρα θα τα συνεχίσουμε και θα τα επεκτείνουμε. Αυτό τον χειμώνα θα τον περάσουμε όλοι μαζί».

Για τις ανακοινώσεις του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε τα εξής:

«Η πιο δηλωτική στιγμή της συνέντευξης τύπου ήταν όταν ρωτήθηκε για το θέμα Πιτσιόρλα. Η απάντησή του ήταν: «δεν χρωστώ σε κανέναν καμία εξήγηση». Ούτε ρομπότ δεν το λέει αυτό. Ήταν τόσο αποκρουστική αυτή του η απάντηση που δείχνει και τον αληθινό τους χαρακτήρα. Ο ένας παρακολουθούσε τον άλλον αλλά δεν χρωστάνε καμία εξήγηση».

«Ο Τσίπρας έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει. Το πρόβλημά του στην πολιτική είναι ότι πλέον συγκρίνεται με τον Τσίπρα που κυβέρνησε. Θεωρώ αδιανόητο πέντε χρόνια Πρωθυπουργός να μην έχει καταλάβει πως λειτουργεί η οικονομία».

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη λύση του δημογραφικού προβλήματος είναι η εισαγωγή όσο το δυνατόν περισσοτέρων μεταναστών στην Ελλάδα. Είναι άλλο να λες "θέλω να ενσωματώσω τους μετανάστες που έχω" - κανείς δεν λέει όχι, οι μετανάστες που έχουν έρθει νόμιμα πρέπει να ενσωματωθούν- και άλλο να λες "τους θεωρώ λύση στο δημογραφικό", άρα πρέπει να έρθουν και άλλοι». Αυτό είναι κάτι που θα απασχολήσει πάρα πολύ τους ψηφοφόρους».

Τέλος, για το δίλημμα των εκλογών είπε:

«Όταν πάμε στην κάλπη θα πρέπει να ξέρουμε ότι ψηφίζουμε για να έχουμε ή Κυριάκο Μητσοτάκη αυτοδύναμο Πρωθυπουργό ή Αλέξη Τσίπρα με Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη και Κουτσούμπα. Με αυτό το ξεκάθαρο δίλημμα θα πρέπει να πάει ο ελληνικός λαός στην κάλπη».