Παρασκευή 7 Μαΐου 2021
x

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ - ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ

Τελευταία θα ανοίξουν τα γυμναστήρια, σύμφωνα με τον υπουργό - Για την εστίαση επανέλαβε ότι η επαναλειτουργία της θα γίνει μετά το Πάσχα

Να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα εμπορικά κέντρα και τα κέντρα αισθητικής προτείνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ τα γυμναστήρια βλέπει να ανοίγουν τελευταία.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, και χθες ζήτησε να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, ωστόσο η Επιτροπή «δίστασε και είπε να περιμένουμε άλλη μια εβδομάδα για να επανεξεταστεί το ζήτημα».

Για τα κέντρα αισθητικής εξήγησε ότι υπάρχει πρόβλημα στην αγορά γιατί όσο μένουν κλειστά τις υπηρεσίες που παρέχουν τις αντικαθιστούν άλλες επιχειρήσεις, όπως τα κομμωτήρια που είναι ανοιχτά, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι κομμωτήρια παρέχουν υπηρεσίες σολάριουμ.

Σχετικά με τα γυμναστήρια, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι θα ανοίξουν τελευταία, καθώς όταν κάνεις γυμναστική δεν μπορείς να φοράς μάσκα, εισπνέεις και εκπνέεις με ταχύτητα με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος για μετάδοση του ιού. Υπογράμμισε ωστόσο ότι θα υπάρξει ειδική στήριξη για τα γυμναστήρια, τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα από την υγειονομική κρίση.

Για την εστίαση επανέλαβε ότι η επαναλειτουργία της θα γίνει μετά το Πάσχα. Στο πλαίσιο αυτό στις αρχές Μαΐου, το αργότερο μέχρι τις 10 του μηνός, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου να λάβουν οι επιχειρήσεις την ειδική ενίσχυση για την επανεκκίνησή τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ