Skip to main content

Γεωργιάδης: Πλησιάζει το άνοιγμα της εστίασης - Νέο ΕΣΠΑ για στήριξη του κλάδου

Ο υπουργός δήλωσε ότι οι χώροι εκδηλώσεων, πχ για γάμους, θα ανοίξουν από τις αρχές Μαΐου, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τους επαγγελματίες της εστίασης

Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την εστίαση, με σκοπό την περαιτέρω στήριξη του κλάδου εν όψει της επαναλειτουργίας του, η οποία όπως είπε «πλησιάζει», ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ προχώρησε στην εκτίμηση ότι οι χώροι εκδηλώσεων, όπως τα κτήματα που τελούνται γάμοι, και οι εταιρείες catering θα ανοίξουν από τις αρχές Μαΐου.  

Παράλληλα, ο υπουργός εκτίμησε ότι στην Επιστρεπτέα 6 οι επιχειρήσεις της εστίασης που παρέμειναν όλο τον Ιανουάριο κλειστές θα έχουν πλεονέκτημα στη στήριξη έναντι εκείνων που λειτούργησαν, έστω και με αυστηρά μέτρα, καθώς έχει σχεδιαστεί να είναι μηνιαία.

Ο κ. Γεωργιάδης στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη από τις επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση προέταξε την προστασία της ανθρώπινης ζωής, διαβεβαιώνοντας, ωστόσο, ότι άπαντες αγωνίζονται καθημερινά για την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ζητώ συγγνώμη από όσες επιχειρήσεις έμειναν κλειστές. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ως υπουργός θα έπρεπε να σχεδιάζω πώς θα κλείνω επιχειρήσεις και πώς θα μπαίνει λιγότερος κόσμος στα μαγαζιά. Θα πρέπει όμως και οι επιχειρηματίες να καταλάβουν ότι δεν ήταν μια απόφαση που την πήραμε ελαφρά τη καρδία».

«Επιλέξαμε όμως να χαθούν χρήματα για να μη χαθούν ζωές. Αυτή είναι η πραγματικότητα», τόνισε  ο υπουργός.

Καταλήγοντας ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμών πηγαίνει καλά και με αυτό το δεδομένο πλησιάσουμε στο άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης.