Skip to main content

Γεωργιάδης: Νέο lockdown θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην οικονομία

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχολίασε το θέμα με τις μάσκες, λέγοντας ότι ξεκίνησε η διαδικασία διόρθωσης του λάθους.

Για το ενδεχόμενο νέου lockdown και τις επιπτώσεις του στην ελληνική οικονομία, καθώς και για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, μίλησε στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αν φτάναμε σε νέο lockdown η ζημιά στην οικονομία θα ήταν πολύ μεγάλη. Είναι σημαντικό να το αποφύγουμε. Η κρίση θα έχει τον χαρακτήρα μαραθωνίου», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι «η αντιμετώπιση της πανδημίας δύσκολη υπόθεση για το κράτος».

Παράλληλα, τόνισε ότι «το κράτος για το δεδομένα της πανδημίας έχει κάνει θαύματα. Συνεχίζεται η επιτυχία στην αντιμετώπισή της».

Μιλώντας για το θέμα με τις μάσκες στα σχολεία, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για «δύσκολο εγχείρημα να μοιραστούν 1,5 εκατομμύριο μάσκες», χαρακτηρίζοντας «αστοχία» το λάθος που έγινε στο μέγεθος των μασκών, ωστόσο, όπως είπε, τώρα διορθώνεται η αστοχία.

Απαντώντας στις επικρίσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να δουλεύουν μια ώρα παραπάνω εργαζόμενοι που μπήκαν σε καραντίνα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «όταν κάποιος μπαίνει σε καραντίνα, η επιχείρηση έχει κάποιο κόστος το οποίο κάπως πρέπει να καλυφθεί» και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να διασωθούν οι θέσεις εργασίας».