Skip to main content

Γεωργιάδης: Ο κόσμος θα καθησυχαστεί όταν πάρει τα λεφτά του γρήγορα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και στα σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ για τη γραμμή 112, μεταξύ άλλων

Ως αλλαγές στο στενό περιβάλλον του κ. πρωθυπουργού, κατά βάση στην ομάδα με την οποία συνεργάζεται, σχολίασε σε σχέση με την κυβερνητική αναδιάταξη o υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Όλα προκλήθηκαν από την ανάγκη να φτιαχτεί το ταμείο αρωγής και να υπάρχει ένα κεντρικό πρόσωπο. Επελέγη ο κ. Τριαντόπουλος και πιστεύω και εγώ ότι είναι ένας εξαιρετικά καλός άνθρωπος για αυτή την θέση. Έχει κάνει ήδη αυτή την δουλειά στον Ιανό στην Καρδίτσα και στην Σάμο μετά τον σεισμό, η επιτροπή από την οποία προήλθε έχει δουλέψει πολύ για να κάνουμε τις αποκαταστάσεις, την ξέρει λοιπόν την δουλειά και αναβαθμίστηκε τεχνικά σε Υφυπουργό για να μπορεί να συντονίζει καλύτερα», προσέθεσε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και τον Αλφόνσο Βιτάλη, ο κ. Γεωργιάδης.

Σε σχέση με τις υπόλοιπες τοποθετήσεις στο κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε ότι η κ. Πελώνη είχε όλο αυτό το διάστημα τον τίτλο της αναπληρώτριας. «Άρα σίγουρα περιμέναμε ποιος θα ήταν ο επικεφαλής, είχε ανακοινωθεί εδώ και μήνες ότι ήταν προσωρινή αυτή η αντικατάσταση την οποία έκανε. Κρίθηκε τώρα η στιγμή να έρθει ένα έμπειρο πρόσωπο, ο κ. Γιάννης Οικονόμου, πέρα από το ότι είναι από τον πυρήνα της παράταξης, είναι επαγγελματίας επικοινωνίας, ήταν γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος, ένας άνθρωπος ηπίων τόνων, ικανός να διαχειριστεί τα μέσα και την ενημέρωση. Κατά συνέπεια δεν θα έδινα κάποιον μεγαλύτερο πολιτικό συμβολισμό πλην της πλήρωσης μια θέσεως που έμενε κενή για ένα μεγάλο διάστημα».

Ερωτηθείς αν οι συγκεκριμένες αλλαγές σήμερα, έχουν τον χαρακτήρα μιας επικοινωνιακής διαχείρισης των καταστροφών, ο κ. Γεωργιάδης, υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα του αν ο κόσμος καθησυχαστεί ή όχι δεν θα έχει να κάνει με την επικοινωνία, ούτε με το κυβερνητικό σχήμα, αλλά θα έχει να κάνει με το αν θα πάρουν τα λεφτά τους γρήγορα και ότι θα βάλουν μπροστά γρήγορα ξανά την ζωή τους. «Άρα δεν είναι επικοινωνιακός ο χειρισμός, έχει πραγματική πολιτική ουσία και σε αυτή θα κριθεί η κυβέρνηση» τόνισε και διαβεβαίωσε πως οι πυρόπληκτοι θα έχουν πάρει τα πρώτα τους χρήματα πριν το τέλος του Αυγούστου.

Ερωτηθείς ο κ. Γεωργιάδης, αν θα υπάρξει προσωποποίηση των ευθυνών για τις πυρκαγιές, ο υπουργός είπε πως αυτό είναι αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού και πως αν δεν τελειώσει η περίοδος των πυρκαγιών και δεν λήξει αυτή η κρίση δεν μπορεί να γίνει καμία τέτοιου είδους προσωποποίηση. «Όταν λήξει αυτή η περίοδος και θα έχουμε πλήρως τον λογαριασμό τότε φαντάζομαι ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει τον καταλογισμό κατά τον τρόπο που νομίζει».

Ο κ. Κολοκούρης αναβαθμίστηκε μετά το Μάτι επί ΣΥΡΙΖΑ

«Είχαμε ορισμένα πολύ κακά δείγματα χθες. Το πρώτο, το οποίο, μετά ο ΣΥΡΙΖΑ το διέγραψε, ήταν η κατηγορία ότι η ΝΔ αναβάθμισε τον κ. Κολοκούρη, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις καταστροφές στο Μάτι. Μόλις βγάλαμε το ΦΕΚ ότι ο κ. Κολοκούρης αναβαθμίστηκε σε υπαρχηγό της Πυροσβεστικής μετά το Μάτι επί ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάστηκαν να διαγράψουν τις αναρτήσεις τους ο κ. Ηλιόπουλος και άλλοι από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Αυτή την ώρα ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής όπως όλη η Πυροσβεστική Υπηρεσία δίνει μία προσπάθεια και κάθεται ο ίδιος ο κ Τσίπρας και λέει αυτό το ψέμα, ότι δήθεν είχαν καταλογίσει τις ευθύνες στον κ. Κολοκούρη για το Μάτι. Είναι δυνατόν ποτέ να είχαν καταλογίσει τις ευθύνες για το Μάτι στον κ. Κολοκούρη και να τον είχαν αναβαθμίσει μετά; Άρα αυτό είναι ένα προφανές ψέμα. Η ΝΔ κατηγορείται γιατί σεβάστηκε την επετηρίδα».

«Το δεύτερο πολύ ατυχές είναι η φράση του κ. Τσίπρα ότι συγχαίρει αυτούς που δεν άκουσαν το 112 και δεν έφυγαν. Είναι απαράδεκτη η φράση. Δεν μπορεί να απαξιώνεται ένας μηχανισμός που σώζει ζωές. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι μετά το Μάτι, κάτι μάθαμε σαν Πολιτεία. Ότι είναι πολύ καλύτερο να εκκενώνουμε μια περιοχή προληπτικά γρήγορα, έστω με την πιθανότητα ότι θα έχεις πολύ μεγαλύτερες υλικές καταστροφές, γιατί δεν θα είναι κάποιοι εκεί να καταβρέχουν τα σπίτια, παρά να τους αφήσεις και τελευταία στιγμή να εγκλωβιστούν και να έχεις εκατόμβη νεκρών».

Οι κ. Πολάκης και κ. Βελόπουλος δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία

«Ένα ακόμα που μένει ανοιχτό είναι ότι δεν μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να αφήνει τον κ. Πολάκη και τον κ. Βελόπουλο να δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία με όλη αυτή την συνωμοσιολογία για τις ανεμογεννήτριες. Δεν κάηκε μόνο η Εύβοια που πράγματι έχει ανεμογεννήτριες, κάηκαν και περιοχές που δεν είχαν ανεμογεννήτριες, η Βαρυμπόμπη, η Αρκαδία, Πάρνηθα, η Ηλεία», είπε ο κ Γεωργιάδης.

«Δεν μπορεί να είσαι υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, να θέλεις να καταπολεμήσεις την κλιματική αλλαγή και ταυτόχρονα να μην θέλεις τις ανεμογεννήτριες, δεν γίνονται όλα. Όταν κάποιος κάνει τόση φασαρία σε τόσα πολλά θέματα, και απολαμβάνει τόσες ασυλίες από τον αρχηγό, τότε πάει να πει ότι ο αρχηγός κλείνει το μάτι επί σκοπώ και στην άλλη μεριά».

Ανατιμήσεις στην αγορά- κάνουμε ασταμάτητους ελέγχους

Ερωτηθείς για την αύξηση των τιμών στην αγορά, ο κ Γεωργιάδης, σημείωσε πως οι υπηρεσίες της γενικής γραμματείας καταναλωτή κάνει ασταμάτητους ελέγχους. «Έχουμε ψηφίσει διάταξη που απαγορεύει το περιθώριο κέρδους να είναι μεγαλύτερο από ό,τι ήταν πριν την έναρξη της πανδημίας και ισχύει μέχρι το τέλος του χρόνου. Αν πιάσουμε κάποιον να έχει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους με βάση την τιμή αγοράς και πώλησης, επιβάλλουμε πρόστιμα». Οι ανατιμήσεις έχουν να κάνουν με ένα μεγάλο παγκόσμιο πληθωρισμό, τόνισε ο υπουργός. Υπάρχουν πολύ μεγάλες αυξήσεις πρώτων υλών, στις τιμές πετρελαίου, των τροφίμων, της ενέργειας και των ναύλων, όπως και η τιμή της αμόλυβδης εξαρτάται άμεσα από την τιμή του πετρελαίου, που έχει μεγάλη άνοδο διεθνώς. «Υπάρχει μια άποψη στους Ευρωπαίους συναδέλφους μου ότι το φαινόμενο του πληθωρισμού θα υποχωρήσει περίπου σε έναν μήνα από σήμερα, αν δεν επιβεβαιωθεί θα δούμε τι θα κάνουμε».

Πηγή: ertnews.gr