Skip to main content

Γεωργιάδης: Πάνω από 100 εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συναντήσεις στο Νταβός

Ο υπουργός ανέφερε ότι περισσότερες από 100 εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συναντήσουν τον ίδιο και τους άλλους υπουργούς στο Νταβός.

«Το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι παρά πολύ αυξημένο, η χώρα μας για πρώτη φορά έχει δικό της χώρο στο Νταβός, το ελληνικό σπίτι», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός ανέφερε ότι περισσότερες από 100 εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συναντήσουν τον ίδιο και τους άλλους υπουργούς, κ. Δήμα και κ. Πλακιωτακη.

Ο Κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός που μεταβαίνει στο Νταβός για να συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, θα έχει υψηλού επίπεδου συναντήσεις με εταιρείες κολοσσούς και τεράστια επενδυτικά κεφάλαια.

Ο υπουργός τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι το κομμάτι των επενδύσεων στην Ελλάδα πάει καλά το 2022 και θα πάει και το 2023.

Σε ό, τι αφορά στην αγορά των καύσιμων, επισήμανε ότι η παραβατικότητα των πρατηρίων υγρών καυσίμων για αθέμιτη κερδοφορία διαμορφώθηκε στο 26%, με βάση τους έλεγχους που έχουν ήδη διενεργηθεί από τα αρμοδία κλιμάκια τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.
 
Αυτό σημαίνει ότι 1 στα 4 πρατήρια λαμβάνει πρόστιμο. Πρόσθεσε ότι ήδη έχει υπογράψει παρά πολλά πρόστιμα και μόλις επιστρέψει από το Νταβός θα υπογράψει πολλά ακόμη.

«Έχουν ελεγχθεί 137 πρατήρια καυσίμων, έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων για τα 64, βρέθηκαν παραβάσεις σε 17, ενώ θα ελεγχθούν τα υπόλοιπα 73 πρατήρια», υπογράμμισε.