Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021
x

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η Ελλάδα επέστρεψε και είναι ανοιχτή για δουλειές και επενδύσεις, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης από τις ΗΠΑ

Κάλεσμα για περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα απηύθυνε από τις ΗΠΑ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Έχουμε στρατηγικές σχέσεις με τις ΗΠΑ και θέλουμε περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με την αμερικανική κυβέρνηση για να βρούμε τρόπους για περισσότερες αμερικάνικες επενδύσεις στην Ελλάδα», επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο «Yahoo Finance», στη Νέα Υόρκη.

«Η κυβέρνησή μας θέλει να αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας. Θέλουμε να πείσουμε όλους ότι εάν επιλέξουν τη χώρα μας για να επενδύσουν, θα σεβαστούμε τον χρόνο και το χρήμα τους. Ψηφίσαμε ένα καινούριο νόμο ο οποίος αφαιρεί όλα τα εμπόδια της γραφειοκρατίας και επιταχύνει τις διαδικασίες αδειοδοτήσεων. Ξεκινάμε τη μείωση της φορολογίας και επιταχύνουμε το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Η Ελλάδα μεταμορφώνεται σε μία φιλική προς την επιχειρηματικότητα χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ένα: η Ελλάδα επέστρεψε και είναι ανοιχτή για δουλειές και επενδύσεις» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Επιπλέον, ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε με θερμά λόγια στις επενδύσεις της Κίνας στην Ελλάδα. «Πριν από 10 χρόνια ήρθαν με την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και αυτή είναι η πιο κερδοφόρα επένδυση της Cosco παγκοσμίως. Πέρα από τις κινεζικές επενδύσεις, η Ελλάδα είναι μία δυτική χώρα» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης όπως μεταδίδει η naftemporiki.gr.

Σχετικά με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την διαχείριση των κόκκινων δανείων, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Κατόπιν συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με τον SSM, φέρνουμε αύριο στη Βουλή το σχέδιο "Ηρακλής", το οποίο μέσω της παροχής εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου αποσκοπεί στην ταχύτερη μείωση των κόκκινων δανείων κατά 30 δις μέσα στους επόμενους 18 μήνες».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ