Skip to main content

Ζήτησαν από Άδωνι ρόλο και πόρους στο Περιφερειακό Επιμελητήριο

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από τη Θεσσαλονίκη να γίνει καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν στη λειτουργία του ΠΕΣΚΜ.

Tους προβληματισμούς τους για το μέλλον του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας εξέφρασαν τόσο ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου, Μιχάλης Ζορπίδης, όσο και εκπρόσωποι των επιμελητηρίων στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Γεωργιάδης, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη λόγω της συμμετοχής του στo Thessaloniki Summit, παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του ΠΕΣΚΜ υπογραμμίζοντας πως «η ιδέα των Περιφερειακών Επιμελητηριακών Συμβουλίων μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους». Προέτρεψε, μάλιστα, τον πρόεδρο του Συμβουλίου να καταθέσει προτάσεις και να του υποδείξει τα προβήματα που υπάρχουν προκειμένου να λυθούν, όσα από αυτά, όπως είπε ο υποργός, είναι εφικτά, ή ακόμη και να υπάρξει νομοθέτηση σε ζητήματα που παραμένουν ασαφή.

«Είμαι πρόεδρος, αλλά άτυπος πρόεδρος» τόνισε χαρακτηριστικά κατά την τοποθέτηση του ο πρόεδρος του ΠΕΣΚΜ και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης επισημαίνοντας πως δεν είναι ξεκάθαρο το πλαίσιο λειτουργίας του Συμβουλίου, ενώ δεν υπάρχει κάποιος προϋπολογισμός για τη λειτουργία του.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Πέλλας, Ιορδάνης Τσώτσος λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο, ιδρύθηκε για κάποιο σκοπό και εμείς δεν γνωρίζουμε το σκοπό του». Επιπλέον ο κ. Τσώτσος έκανε αναφορά στην πρόταση των μικρών επιμελητηρίων να αποδίδεται σε αυτά μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων το 1% από το συνολικό 5% που κρατά η ΚΕΕΕ ως τέλος από  το ΓΕΜΗ.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ερώτηση δημοσιογράφων για τα μακεδονικά προϊόντα ο κ. Γεωργιάδης απάντησε «σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα, δεν υπάρχει περίπτωση να αμελήσουμε το θέμα, είναι υποχρέωση μας να προασπίσουμε τα μακεδονικά προϊόντα»