Skip to main content

Γεωργιάδης: Το Ελληνικό μπορεί να αποτελέσει το σύμβολο της Ελλάδας

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι επενδύσεις που σέβονται το περιβάλλον, τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες βρίσκονται στο επίκεντρο της κυβέρνησης.

Το έργο του Ελληνικού μπορεί να αποτελέσει το σύμβολο της νέας Ελλάδας, που θα είναι παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή, επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκδήλωση του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης με θέμα: «Ελληνικό: 'Η πρωτεύουσα των Επενδύσεων'».

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι γενικότερα, οι επενδύσεις που σέβονται το περιβάλλον, τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής της κυβέρνησης.

Με τη συμπαράσταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τον πρωτοφανή συντονισμό μεγάλου αριθμού υπουργείων και με ατελείωτες ώρες συνεδριάσεων και εργασίας, έκλεισαν εκκρεμότητες της επένδυσης του Ελληνικού σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τόνισε ο υπουργός. Επισήμανε χαρακτηριστικά, ότι η πρώτη του συνάντηση μόλις ανέλαβε υπουργός, ήταν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development Οδυσσέα Αθανασίου, προς την κατεύθυνση της επίλυσης ζητημάτων που εκκρεμούσαν.

Μάλιστα, κάνοντας αναφορά στον όγκο των εκκρεμοτήτων της επένδυσης όταν ανέλαβε η νέα κυβέρνηση, αναφορικά με τις κοινές υπουργικές αποφάσεις και τις διοικητικές πράξεις, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «θα χρειαζόντουσαν 3.000 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ανέφερε ότι έγινε απίστευτη πρόοδος στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου στη συγκεκριμένη επένδυση, επισημαίνοντας ότι το έργο ξεκινά πλέον και επίσημα. Έκανε ιστορική αναφορά στις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετώπισε το έργο και στις επιθέσεις που δέχθηκε και ο ίδιος προσωπικά. Κάποιοι αυτοδιοικητικοί σε δύσκολες στιγμές, σηκώσαμε το ανάστημα μας και συμβάλαμε ώστε σήμερα το Ελληνικό να είναι η πρωτεύουσα των επενδύσεων είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κωνσταντάτος επισήμανε ότι είναι ένα έργο που απευθύνεται σε όλο το λαό, στους φτωχούς και τους πλουσίους, που θα βρουν κοινό σημείο αναφοράς το Ελληνικό. Στάθηκε και ο ίδιος υπέρ των επενδύσεων που σέβονται το περιβάλλον και την παράδοση, όπως είπε.