Skip to main content

Γεωργιάδης: Τέλος οι ενοχλήσεις από εισπρακτικές - Αυστηρά μέτρα

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης για τις εισπρακτικές εταιρείες και τη λειτουργία της αγοράς. Πότε θα επιβάλλονται πρόστιμα

Με ένα τηλεφώνημα στις τράπεζες θα γίνεται η αναστολή πληρωμής χρεών για τρεις μήνες για όλους τους δανειολήπτες, οι οποίοι έχουν πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την παρουσίαση της τρίτης δέσμης μέτρων με τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι «όσοι δεν έχουν πληγεί από την κρίση συνεχίζουν να πληρώνουν τις δόσεις τους κανονικά». Τόνισε πάντως πως «θα διευρύνονται οι ελαφρύνσεις όσο η κρίση προχωράει».

Αναφερόμενος στα τηλεφωνήματα που δέχονται οι δανειολήπτες ανακοίνωσε ότι «δεν θα υπάρχουν ενοχλήσεις από εισπρακτικές και δικηγορικές εταιρείες» και προειδοποίησε πως «αν δεν συμμορφωθούν θα υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα». «Όποιος πλήττεται από την κρίση δεν θα πρέπει να ενοχλείται», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Για το επίδομα των 800 ευρώ σε δικαιούχους ανέφερε ότι θα προσφέρεται «με ένα τηλεφώνημα σε όλους τους δικαιούχους που έχουν πληγεί από την κρίση του κορωνοϊού».

Για τη λειτουργία της αγοράς, ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι σήμερα θα δημοσιευθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, «που μας δίνει εργαλεία για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας».

«Τα πρώτα πρόστιμα θα επιβληθούν στους κερδοσκόπους. Κάθε όπλο της πολιτείας είναι στο τραπέζι και εάν δεν βρεθεί άλλη λύση θα εφαρμοστεί», προειδοποίησε.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, υφίσταται επάρκεια προϊόντων και ότι όλες οι παραγγελίες [αντισηπτικά] είχαν παραδοθεί από χτες αλλά μέχρι το απόγευμα υπήρχαν ελλείψεις.