Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΓΕΡΑΝΗΣ: ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Ο ΦΟΔΣΑ θα ξεκινήσει ενημερωτικό κύκλο εκδηλώσεων από τον Σεπτέμβριο προκειμένου να ενημερωθούν οι τοπικές κοινωνίες και οι ενδιαφερόμενοι φορείς

Ως συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης την προσφυγή στο ΣτΕ συλλόγων και κοινωνικών φορέων της περιοχής Λαγκαδά κατά της χωροθέτησης της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων  (ΜΕΑ)  Δ. Τομέα Θεσσαλονίκης.

«Θέλουμε να επισημάνουμε ότι εμείς ως περιφερειακός φορέας της αυτοδιοίκησης υλοποιούμε τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων ( ΠΕΣΔΑ) στο επίπεδο της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας και εφαρμόζουμε τις αποφάσεις των περιφερειακών θεσμικών οργάνων», σημειώνει ο κ. Γεράνης.

«Με σεβασμό στην περιβαλλοντική νομοθεσία και τις ευρωπαϊκές οδηγίες προχωρήσαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε στην αντίστοιχη μελέτη της χωροθέτησης των ΜΕΑ στο νομό Θεσσαλονίκης – μια δυτικά και μία ανατολικά – την οποία η Περιφέρεια έλαβε υπόψη εγκρίνοντας τις σχετικές τοποθεσίες. Στόχος μας είναι η ταχύτερη δυνατή υλοποίηση των έργων προκειμένου να περάσουμε στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και να αξιοποιηθούν οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις», λέει ο Μιχάλης Γεράνης.

Όπως αναφέρει ο ΦΟΔΣΑ θα ξεκινήσει ενημερωτικό κύκλο εκδηλώσεων από τον Σεπτέμβριο προκειμένου να ενημερωθούν οι τοπικές κοινωνίες και οι ενδιαφερόμενοι φορείς για όλες τις παραμέτρους των εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων όπως γινόταν με όλα τα έργα που έχει υλοποιήσει ο φορέας μέχρι τώρα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ