Skip to main content

Γερανός σηκώνει διπλοπαρκαρισμένα στην οδό Δωδεκανήσου (φωτο + vid)

Ένας γερανός, δικυκλιστές της Τροχαίας και άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας «καθάρισαν» μια από τις κεντρικότερες αρτηρίες από τα διπλοπαρκαρισμένα

Επιχείρηση σκούπα για τα διπλοπαρκαρισμένα στην οδό Δωδεκανήσου στήθηκε, πρωί – πρωί, από άντρες της Διεύθυνσης Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ένας γερανός, δικυκλιστές της Τροχαίας και άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας «καθάρισαν» μια από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της πόλης από τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα.

Υπό το βλέμμα του Διεθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θωμά Γέρμανου και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρη Δαγκλή, ο γερανός σήκωνε τα οχήματα, ενώ οι άντρες Τροχαίας έκοβαν κλήσεις.

Σημειώνεται ότι το πρόστιμο είναι 40 ευρώ και η αφαίρεση πινακίδας και άδειας κυκλοφορίας για 20 ημέρες.



Η επιχείρηση στήθηκε μετά από συνεννόηση που υπήρξε μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Τροχαίας, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της νέας δημοτικής αρχής για ευταξία στην πόλη. Στόχος είναι να διαθέσιμες σε κυκλοφορία οι τέσσερις λωρίδες για όλα τα οχήματα. Σημειώνεται ότι εκατέρωθεν των λωρίδων κυκλοφορίας υπάρχουν και ποδηλατόδρομοι. 

Από τις προηγούμενες μέρες είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος της οδού κορδέλες της Τροχαίας με το προειδοποιητικό μήνυμα «Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση - Βεβαιώνονται παραβάσεις».



Πρόκειται για την πρώτη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα και σύμφωνα με τον Διευθυντή Τροχαίας Θωμά Γέρμανο θα ακολουθήσουν και σε άλλες κεντρικές αρτηρίες της πόλης όπου υπάρχει πρόβλημα με τα διπλοπαρκαρισμένα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Γέρμανος επιχειρήσεις καθαρισμού των οδών θα πραγματοποιούνται συνεχώς μεταξύ άλλων στην Αγ. Δημητρίου, στην Ερμού, στην Βασ. Ηρακλείου, στην 26ης Οκτωβρίου και στην Κασσάνδρου.  

«Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για ευταξία στην πόλη. Ξεκινήσαμε σήμερα με μια μεγάλη δράση να καθαρίσουμε την οδό Δωδεκανήσου, να την παραδώσουμε στο σύνολό της. Είχε μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε ένα αυτοσχέδιο χώρο στάθμευσης παρανόμων σταθμευμένων οχημάτων. Αυτό θα το διορθώσουμε με συνεχόμενη αστυνόμευση. Όταν μπλοκάρει η συγκεκριμένη οδός μπλοκάρει η δυτική πλευρά της πόλης», τόνισε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής.

Ωστόσο, ο κ. Δαγκλής ξεκαθάρισε ότι στόχος της δημοτικής αρχής δεν είναι οι κλήσεις αλλά να υπάρξει ευταξία στην πόλη και να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων.