Skip to main content

Γεραπετρίτης: Διακοινοβουλευτικό πνεύμα στις συζητήσεις για το νομοσχέδιο

Με τις νέες ρυθμίσεις, δημιουργείται για πρώτη φορά νέα Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία

Με τη δέσμευση πως θα διατηρήσει  «εντελώς διακοινοβουλευτικό πνεύμα» ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης άνοιξε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου με τίτλο,«Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής».

Ανέφερε συγκεκριμένα πως «θα βρίσκομαι εδώ με εντελώς διακοινοβουλευτικό πνεύμα, ελπίζω ότι θα γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση ώστε το παραγόμενο αποτέλεσμα να είναι προς όφελος της κοινωνίας».

Με τις νέες ρυθμίσεις, δημιουργείται για πρώτη φορά νέα «Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία», παρέχεται η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και εκσυγχρονίζεται το θεσμικό πλαίσιο της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής, απέναντι στις νέες ηθικές προκλήσεις που συνδέονται με την τεχνολογική εξέλιξη. Και οι τρεις Εθνικές Επιτροπές θα υπάγονται απευθείας στον πρωθυπουργό.

«Ενισχύουμε την υφιστάμενη νομοθεσία για θέματα που έχουν υψηλή επικαιρότητα σε ζητήματα ηθικής και τεχνολογίας. Και οι τρεις Εθνικές Επιτροπές απαντούν στα αιτήματα των καιρών για να έχουμε μεγαλύτερη προστασία των ατομικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων», επισήμανε ο κ. Γεραπετρίτης.