Skip to main content

Γεραπετρίτης για lockdown: Ίσως ανοίξουμε πιο κοντά στα Χριστούγεννα παρά άμεσα

«Mε τους αναγκαίους όρους, με περιορισμούς, με προφυλάξεις, με όλα τα μέτρα, να ανοίξουμε τα Χριστούγεννα», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Μήνυμα πως η χώρα θα «ανοίξει» όταν τα δεδομένα θα είναι τέτοια που θα υπαγορεύουν ασφάλεια, έστειλε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σημειώνοντας πως «η ανταπόκριση στα μέτρα δεν έχει αποδώσει ακόμη σε σχέση με τη μείωση των κρουσμάτων, οπότε θα είναι εύλογο να αξιολογήσουμε εκ νέου τα δεδομένα όταν έλθει η ώρα».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόσμος» της Ρόδου, ο κ. Γεραπέτρίτης τόνισε πως «την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν εκτεταμένες αναλύσεις των δεδομένων» και πρόσθεσε πως «είναι δύσκολο να ανοίξουμε το σύνολο της αγοράς και της κοινωνίας από την 30ή Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός δήλωσε με πολύ μεγάλη έμφαση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία θυσία στη δημόσια υγεία».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, «αντιλαμβανόμενοι το γεγονός ότι η οικονομία εν όψει και των Χριστουγέννων θα πρέπει με κάποιο τρόπο να είναι ανοιχτή, η προδιάθεσή μας είναι, με τους αναγκαίους όρους, με περιορισμούς, με προφυλάξεις, με όλα τα μέτρα που θα συστήσουν οι επιδημιολόγοι, να ανοίξουμε τα Χριστούγεννα, ίσως πιο κοντά προς την περίοδο των Χριστουγέννων παρά άμεσα. Έχω τη μικρή αισιοδοξία ότι από την επόμενη εβδομάδα ακούγοντας και τους επιστήμονες θα έχουμε μια ύφεση στο επιδημιολογικό φαινόμενο που θα επιτρέψει συν τω χρόνω να μπορέσουμε να ανοίξουμε σταδιακά για την κοινωνία και την αγορά, τα σχολεία θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν».